На нацвідбір «Євробачення 2022» подали майже 300 українських артистів

15:57, 13.01.2022
На нацвідбір «Євробачення 2022» подали майже 300 українських артистів

Ім’я того, хто поїде представляти Україну на Євробаченні оприлюднять до 24 січня

284 заявки від українських співаків надійшло на Суспільне мовлення, що є організатором українського національного відбору на "Євробачення 2022". Усі ці артисти хочуть представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті Суспільного.

 

Організатори нацвідбору зобов'язуються оголосити список фіналістів не пізніше ніж 24 січня. Складу журі нацвідбору поки що не називають. 

 

Суспільний мовник визначить виконавців, які увійдуть до шортлиста, та оприлюднить список фіналістів на сайтах мовника не пізніше 24 січня 2022 року.

 

У лютому відбудеться сам фінал, під час якого у прямому ефірі на телеканалах Суспільного визначать переможця голосуванням журі та глядачів.

 

Вимоги до конкурсної пісні:

 

—Пісня має бути "оригінальною, створеною без використання інших творів, яка не виходила в реліз та/або не виконувалася публічно до 1 вересня 2021 року".
—Хронометраж пісні становить не більше трьох хвилин.

—Пісня може бути виконана будь-якою мовою.

—Виключні майнові права на пісню у повному обсязі мають належати учаснику з правом передавати їх Суспільному та Європейській мовній спілці в обсязі, визначеному угодами з учасником та правилами міжнародного конкурсу.

 

Суспільне, як мовник-учасник Євробачення в Україні, забезпечить сценічні постановки для фіналістів Нацвідбору та повезе переможця відбору у травні 2022 на конкурс до Турину (Італія).

 

Суспільне не оприлюднило списку конкурсантів, але український музичний портал Muzvar із посиланням на власні джерела інформації повідомив в Instagram, що заявки на участь у нацвідборі, зокрема, подали співаки Wellboy, Michael Soul, Nazar Ya, співачки Аліна Паш, Roxolana, Uliana Royce, Sowa, Софія Іванько, Софія Шанті, Laura Marti, гурти Cloudless, Hurtom та інші. 
 

Як повідомляла УМ, пісня  «Шум» українського етнічного гурту Go_A, що  була представлена на Євробаченні-2021, визнана як одна з трьох найкращих музичних композицій за всю історію конкурсу.