Вертеп на Софіївській площі стане найбільшим у Європі

16:22, 03.12.2021
Вертеп на Софіївській площі стане найбільшим у Європі

У Києві новорічні свята відбуватимуться у новому форматі (Фото КМДА)

Стало відомо, у якому форматі у Києві відбудуться новорічні свята, що розпочнуться 19 грудня й триватимуть до Водохреща, що відзначають 19 січня. Головна  святкова локація на Софійській площі буде присвячена Різдвяній дивоночі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

 

Зелену 31-метрову красуню запалять традиційно на День святого Миколая – 19 грудня. Крім того, затишні локації облаштують на Володимирському проїзді, у Маріїнському парку та на естраді Міського саду. Вони працюватимуть до 16 січня.

 

У Департаменті культури КМДА нагадали, що цього разу основною темою декорацій центру столиці стане Різдвяна дивоніч, коли на світ  огляду на це, під ялинкою розмістять традиційний український вертеп велетенських розмірів. У ньому можна буде знайти фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів та колядників.

 

Планується, що київський вертеп стане найбільшим у Європі. 

 

Саму ж ялинку прикрасять 10 тисячами іграшок в червоних та золотавих тонах, а також 10 кілометрами гірлянд, якими дерево покриють, ніби куполом.

 

На Софійській площі довкола ялинки встановлять безліч фотозон, дитячих забавок, майстерню, музей новорічних прикрас та сцену, де у день відкриття ялинки триватимуть виступи та конкурси.

 

На підході до зимової ярмарки облаштують чотири святково прикрашені арки з чотирма люстрами у центрі кожної.

 

Також навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому заллють льодову ковзанку-тунель. Для тих, хто навпаки захоче погрітися, працюватиме тепла арт-зона для відпочинку. Її прикрасять комети, що символізуватимуть різдвяні зірки, а на фоні лунатиме тематична музика. Утім концертів проводити не обіцяють. 

 

Ярмарок зі смаколиками працюватиме на Володимирському проїзді. Однак цьогоріч там продаватимуть лише їжу в стилі стрит-фуд—це різноманітні канапки та снеки, які люди зможуть швидко забрати і піти, аби не створювати натовп. Таке нововведення пов'язане із пандемією коронавірусу.

 

Як повідомляла УМ, на новорічні та різдвяні  свята погода потішить невеликим морозцем, утім снігу виглядати не доведеться.