Пильнуй: в Росії розробили «розумний» камінь-шпигун

19:57, 28.11.2021
Пильнуй: в Росії розробили «розумний» камінь-шпигун

Під предмет, схожий на звичайний булижник, помістили так званий комплекс прихованого спостереження.

Російські курсанти Військово-повітряної академії Воронежа розробили "розумний" камінь-шпигун на гусеничному ході. Під предмет, схожий на звичайний булижник, помістили так званий комплекс прихованого спостереження.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує «vgtimes» та інші російські інформаційні ресурси.

 

Комплекс складається з камери та мікрофона, а рухатися починає від сигналу датчика руху. Від сигналу також з каменю висовується маленька камера. Час її зйомки складає до 15 години, стверджують автори творіння.

 

У режимі очікування камінь-шпигун може перебувати до 15 години. При цьому оператор повинен перебувати не далі, ніж за два кілометри від пристрою, щоб передавати дані до штабу.

 

На розробку, як зазначається, витратили три роки. До створення винаходу також приєднався Науково-технічний комітет Головного управління бойової підготовки Збройних Сил РФ. Там впевнені, що камінь, який може "ловити шпигунів", є унікальним і аналогів йому не існує.

 

«Інженери Ілона Маска вже в неперевершеному захваті від винаходу. На заліссі курсанти розробили ноу-хау…Феєрично. НАТО, тримайся!» - коментує «інноваційний винахід» росіян військовий блогер, полковник ЗСУ Анатолій Штефан «Штіріліц» на власних сторінках у соціальних мережах.

 

 

Як повідомляла раніше «Україна молода», російські військові загубили бойовий танк під час транспортування техніки у Сахалінській області.