Маск втратив десятки мільярдів через падіння акцій Tesla

10:19, 10.11.2021
Маск втратив десятки мільярдів через падіння акцій Tesla

Ілон Маск "трошки" збіднів - на якихось 50 млрд доларів. (Фото: Chris Saucedo/Getty Images)

Американський мільярдер Ілон Маск за два дні недорахувався 50 мільярдів доларів через падіння котирувань акцій його компанії Tesla.

 

Як інформує УМ, про це 10 листопада повідомили в Business Insider.

 

Як зазначається, акції Tesla впали на 16% з початку тижня після того, як у суботу Маск запитав у користувачів Twitter, чи слід продати його частку в підприємстві, що досягає 10%.

 

За даними Bloomberg Billionaires Index, зараз статки Маска оцінюються у 288 мільярдів доларів після втрат. Однак він все одно залишається найбагатшою людиною у світі за версією агентства Bloomberg.

 

У рейтингу видання Forbes The World`s Real-Time Billionaires Маск також посідає перше місце з $271 мільярдами.

 

Нагадаємо, що цими вихідними Маск провів опитування серед своїх передплатників у Twitter щодо того, чи варто йому продавати 10% своєї частки в Tesla. Він заявив, що зробить так, як проголосують його передплатники. У неділю опівдні він отримав ствердну відповідь: 57,9% з більш як 3,5 млн проголосували «за».

 

Відповідно, на криптовалютній біржі FTX токени Tesla торгувалися в неділю по 1139 доларів, що на 6,8% нижче, ніж 5 листопада.

 

У понеділок 8 листопада цінні папери компанії Tesla Inc. значно впали через заяву Маска про готовність продати частину своїх акцій.

 

Як повідомляла УМ, Ілон Маск розповів про свої психічні проблеми.