Збій Facebook: Марк Цукерберг втратив $7 мільярдів

09:46, 05.10.2021
Збій Facebook: Марк Цукерберг втратив $7 мільярдів

Марк Цукерберг перепрошує за проблеми із соцмережею (Фото: facebook.com/zuck)

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга скоротилися на 7 мільярдів доларів через глобальний збій у роботі Facebook, Instagram і WhatsApp у понеділок ввечері.

 

Про це інформує Україна молода з посиланням на Sky News  у вівторок.

 

Зазначається, що ціни на акції Facebook впали приблизно на 5% після глобального відключення, в результаті якого онлайн-послуги компанії були недоступні протягом кількох годин.

 

Водночас, ринкова вартість Facebook знизилась на понад 50 млрд доларів.

 

Таким чином, Марк Цукерберг опустився з третьої на п'яту сходинку найбагатших людей світу за версією Bloomberg, яку раніше займав підприємець Білл Гейтс. А в рейтингу мільярдерів Forbes – з п’ятої та шосту.

 

В ніч на вівторок компанія Facebook практично подолала наслідки глобального збою в роботі своєї мережі та заявила що її сервіси відновили роботу.

 

При цьому, поінформувати про це компанія змогла лише на своїй офіційній сторінці у Твіттері.

 

«Величезній спільноті людей та бізнесу по всьому світу, які залежать від нас: перепрошуємо. Ми наполегливо працюємо над відновленням доступу до наших застосунків і сервісів та раді повідомити, що вони наразі повертаються до роботи в онлайні. Дякуємо, що ви з нами», - заявили в компанії.

 

Особисто Цукерберг перепросив згодом у користувачів Facebook за ці проблеми на своїй сторінці у соцмережі.

 

Як повідомляла «УМ», 4 жовтня, стався глобальний збій у роботі соцмереж Facebook, Instagram та WhatsApp. Голова технічної служби Facebook Майк Шрепфер заявив, що причиною збою стали проблеми із серверами компанії.

 

Сервіс Downdetector, який відстежує збої та відключення на популярних інтернет-ресурсах, назвав збій в роботі Facebook наймасштабнішим з будь-коли зафіксованих.

 

Про проблеми повідомили понад 10,6 млн разів по всьому світу. Соцмережі не працювали понад 6 годин.

 

Згодом недоступними стали сервіси Netflix та PlayStation.