Ольга Сумська потрапила в скандал через трансляцію бою Усика з Джошуа

19:12, 26.09.2021
Ольга Сумська потрапила в скандал через трансляцію бою Усика з Джошуа

Ольга Сумська (facebook.com/osumska)

Актриса Ольга Сумська потрапила в скандал через трансляцію поєдинку боксерів Олександра Усика з Ентоні Джошуа.

 

Сумська влаштувала стрім самотужки на своїй сторінці у Фейсбуці, показавши зі свого телефону екран російського телеканалу «Рен ТВ», який безкоштовно транслював бій.

 

Вже ввечері неділі актриса повідомила, що адміністрація Фейсбуку вжила заходів щодо її посту зі стрімом.

 

«Друзі, пост з ефіром бою Олександра Усика заблокували… Хтось вже відправив скарги… Тому не здивуюсь, якщо і мою сторінку заблокують. Тримаємось!» - написала вона.

 

З приводу вчинку Сумської зробив пост спортивний телеведучий Євген Зінченко, який розкритикував актрису.

 

«Секс, джаз і бокс. Тобто гріх, сміх і бокс. Одна ну дуже відома людина транслювала трансляцію (вибачте, доводиться так казати) бою Усик - Джошуа. Там стоп'ятсот тисяч подяк, бо держава погана, канали лайно, ніхто не зробив, не показав, а довелося купувати за гроші (!!!), щоб подивитися. У мене ДУЖЕ погані новини для усіх, хто ще сподівається продавати телепродукт у цій не вакцинованій від ковіду, мракобісся, жлобства та жахливої провінційності країні. Причини зазначені вище», - написав Зінченко.

 

«А якщо я піду на новий фільм про Бонда нашого Джеймса та звідти буду транслювати, бо всім хо, а воно ж за гроші і держава не організувала всім прем'єру? Ця людина зі світу кіно ж назве це  піратством?  Й матиме рацію», - додав він.

 

Цей пост Зінченка обурив Сумську.

 

Вона прийшла в коментарі захистити своє право на подібні вчинки.

 

«Пане Євгене, жлобство і мракобісся - це неможливість подивитися в СВОЇЙ КРАЇНІ бій ЧЕМПІОНА Олександра Усика, який вчора об’єднав українців всього світу! А те,що я вийшла в ефір - це моє особисте бажання, продиктоване емоціями палкої вболівальниці боксу… Маю право і вас не спитаю… Я бачу, ви постійно намагаєтесь вилити трохи лайна на мою адресу… Але мене це аж ніяк не заплямує, шановний… Та і в кінотеатр я з радістю куплю квиток на Бонда, бо це зовсім інша сфера… Добра вам,Євгене!! Відписуюсь…» - написала актриса.

 

Зінченко відреагував на обурення Сумської.

 

«Пані Ольго, всього найкращого. На жаль, Ви так нічого й не зрозуміли. Це я про інші сфери. Щодо лайна. Не знаю, де Ви його відчули чи побачили у моїх дописах. Мабуть, хіба що шукали. І щодо бажань. Ваша свобода, пані Ольго, закінчується там, де починається свобода та права інших. Прикро, що Ви не розумієте, як само ви порушили ці права. На все добре, показуйте ще», - написав він.

 

Актриса у свою чергу повідомила, що, на її думку, Україна як держава в цьому випадку порушила права людей.

 

«Країна порушила права людей і не показала бій, який чекали мільйони! Це хіба справедливо - дивитися бій на рос.каналі?» - написала вона.

 

На це Євген Зінченко звернув увагу Ольги Сумської, що тут йдеться не про державні справи, а про комерційні.

 

«Пані Ольго, яким чином країна порушила ці права? це виключно комерційний продукт, кожен має право дозволити його собі чи ні. так, це не дуже дешево й ми просто звикли, що раніше це було на телебаченні без додаткових витрат. але була шалена кількість реклами. наразі телеканали не хочуть купувати такий продукт, бо це дорого і реклама просто не забезпечить компенсації витрат, не кажучи вже про прибуток. Ви ж добре знайомі зі світом телебачення. хіба є щось безкоштовне чи збиткове? особливо - зараз. тому ніяких прав ніхто не порушував, відбулася виключно ринкова ситуація. до того ж, це ПРОФЕСІЙНИЙ БОКС. це не лише спорт, це комерція та шоу. Олімпіаду Ви мали змогу дивитися у вільному доступі. хоч й там змагаються й профі, але принципи розподілу телепродукту інші. Попри наші різні погляди та конфлікти я не втрачу до Вас поваги. Бо вона вища та базується на іншому. але закликаю зрозуміти та правильно оцінювати ситуацію, яка зараз складається у спорті та телебаченні», - написав він.

 

На що Сумська повідомила, що вказаною трансляцією допомогла хворим людям.

 

«Навряд рос.канал відслідковує такі пости… До речі, той же ж РенТв зараз вільно показує цей бій В ПОВТОРІ! Можете переконатися… Я проти піратства в нашій сфері, але це БОКС! Ми особисто купили у Мегого право на перегляд, але цей ресурс ліг і не витримав такого натиску бажаючих… То як було дивитись бій? І ще одне,Євгене… Я отримала смс від людей,які лежать в ковідних відділеннях з великою подякою за ці неповторні емоції, які лікують більше, ніж будь-які ліки! Також отримала вдячні коментарі від наших захисників, які не могли НІДЕ більше подивитись цей історичний бій! А що вже казати про простих людей, які ніколи не чули ні про яке мегого…» - написала вона.

 

На що Зінченко відповів, що все ж таки проводжує вважати, що Сумська порушила право власності.

 

«Пані Ольго, те, що Ви зробили - область Вашої особистої відповідальності. Я вважаю, що Ви порушили право власності та показали не дуже гарний приклад. Тим більше, що Ви проти піратства. Дуже приємно, що Вам дякують люди - за можливості та добре серце. як я зараз можу й далі серйозно та безжально критикувати Ваш вчинок, коли Ви наводите аж таку аргументацію. Негативної енергії на свою адресу не хочу. Але ми всі намагаємось будувати цивілізовані стосунки в усіх сферах. Телебачення та кіно дуже страждають від піратства. А ще більше - від тотального нерозуміння, що за контент слід платити. Бо теле та кіновиробництво - дуже витратні справи. Ми з Вами це добре знаємо. Щодо рен-тв та взагалі роств. тягатися із газовими монополістами, які частково або повністю контролюють рейтингові росканали - дурна справа. Рен-тв - з того списку. гроші на бої такого рівня там не заробляють, а витрачають. І щодо скарги. Канал, що транслює, не відслідковує усі порушення прав. Це роблять інші сервіси. Багато хто може йому у цьому допомогти. Й сам фб теж», - написав він.

 

Як повідомляла Україна молода, Усик переміг Джошуа у вказаному поєдинку.

 

Читайте також інтерв’ю Сумської Україні молодій.