У відкритому космосі кілька годин поспіль працювали двоє астронавтів

15:54, 13.09.2021
У відкритому космосі кілька годин поспіль працювали двоє астронавтів

Перебування у відкритому космосі - небезпечне через вплив радіації. (Фото: twitter.com/Thom_astro)

Астронавт Японського космічного агентства Хосіде Акіхіко і французький астронавт Європейського космічного агентства Томас Песке вийшли в скафандрах у відкритий космос для роботи за бортом Міжнародної космічної станції протягом майже 7 годин.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомило NHK.

 

У неділю вони успішно встановили опорний сегмент для кріплення нових сонячних батарей і замінили старе вимірювальне обладнання.

 

Загальний час перебування Хосіде у відкритому космосі тепер становить 28 годин 17 хвилин, що побило рекорд, поставлений раніше японським астронавтом Ногуті Соїті, більше ніж на годину.

 

Сам Хосіде перебуває на борту Міжнародної космічної станції з квітня. Це його третій політ у космос. МКС знаходиться на орбіті на відстані 400 км від Землі.

 

За планом він має провести наукові експерименти і виконати інші завдання, перш ніж повернутися на Землю на початку листопада.

 

Нагадаємо, що за допомогою телескопа Європейської південної обсерваторії (ESO) група астрономів отримала найяскравіші і детальні знімки астероїда Клеопатра: спостереження показали, що цей об'єкт нагадує за формою «собачу кістку».