NASA почало пошуки життя на Червоній планеті

12:56, 21.07.2021
NASA почало пошуки життя на Червоній планеті

Марсохід PerseveranceMarsвід NASAзробив цей крупний план скельної цілі на прізвисько "Фокс", використовуючи камеру WATSONна кінці роботизованої руки ровера. Зображення було зроблено 11 липня 2021 року, 139-го марсіанського дня. (Фото: NASA)

Марсохід Perseveranceу рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) на Марсі розпочав пошук ознак давнього життя на Червоній планеті.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у пресрелізі Лабораторії реактивного руху NASA.

 

Марсохід фіксує свої перші наукові дані на Марсі, аналізує гірські породи, досліджує їх за допомогою рентгенівських променів та ультрафіолетового світла, збільшує камерою масштаб окремих поверхонь гірських порід в пошуку активності мікробів у минулому на Червоній планеті.

 

«Якщо життя було в кратері Джезеро, докази цього життя можуть бути там», - заявила член команди Perseverance Абігейл Аллвуд.

 

Нагадаємо, що марсохід Perseverance був доставлений на Червону планету разом з гелікоптером Ingenuity у рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) 18 лютого цього року, після майже 7 місяців польоту.

 

Perseverance має зібрати на Марсі зразки породи, які на Землю вивезе спеціальна спільна місія Європейського космічного агентства (ЄКА) і NASA. Її планують відправити до Марса не раніше 2026 року.