Землю з космосу бомбардують невідомі надпотужні фотони

18:35, 18.05.2021
Землю з космосу бомбардують невідомі надпотужні фотони

Невідомі фотони тягнуться до Землі

Учені з Інституту фізики високих енергій Академії наук Китаю оголосили про спостереження фотонів, що надходять з космічного простору, енергія яких досягає 1,4 пікоелектронвольта (ПеВ).

 

Гама-квант такої високої енергії зафіксований уперше в світі.

 

Як інформує УМ,  про це повідомляє Сіньхуа.

 

Космічні промені - це потоки заряджених частинок високої енергії, які надходять до Землі зусібіч з космічного простору і постійно бомбардують її атмосферу.

 

Астрофізикам украй цікаві питання, пов'язані з виникненням космічних променів.

 

При цьому науці поки що не відомо, яке небесне тіло в нашій Галактиці може пришвидшувати частинки до енергії понад один ПеВ.

 

Старший науковий співробітник Інституту Цао Чжень зазначив, що частинки енергії понад один ПеВ надходять з боку зони формування молодих зірок в сузір'ї Лебедя.

При цьому вчені також виявили там 12 стабільних джерел гама-випромінювання.

 

«Отже, в Чумацькому Шляху існує велика кількість «прискорювачів»енергії частинок на рівні понад один ПеВ, якими, згідно з новітнім відкриттям, повинні служити молоді зоряні скупчення, залишки спалахів наднових зірок, пульсарні туманності та інші», - поділився Чжень.

 

Як повідомлялось, астрономи виявили на відстані 16 тис. світлових років від Сонця червоного гіганта, який належить до другого покоління зірок.

 

Це робить його однією з найдавніших зірок Всесвіту.