У Віндзорі поховали принца Філіпа, фото

19:04, 17.04.2021
У Віндзорі поховали принца Філіпа, фото

Труну виносять з каплиці Святого Георгія у Віндзорі.

Прощальна церемонія і похорон герцога Единбурзького, принца Філіпа відбулися у Віндзорському замку у Великій Британії у суботу, 17 квітня.

 

Принц не дожив лише два місяці до свого 100-річчя.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють світові ЗМІ.

 

На церемонію зібралися переважно члени королівської родини. А також особистий секретар принца Арчі Міллер-Бейквелл, який служив принцу багато років, двоє пажів, двоє камердинерів та начальник особистої охорони.

 

 

Загалом не більше 30 гостей, згідно з карантинними обмеженнями у країні.

 

О 15:00 за лондонським часом пам’ять герцога Единбурзького вшанували хвилиною мовчання.

 

 

Присутні на поминальній службі дотримувалися соціальної дистанції. У першому ряді Кейт Міддлтон із принцом Вільямом, принц Едвард із дружиною Софі та дітьми, принц Чарльз із Каміллою Паркер-Боулз. Принц Гаррі, чия вагітна дружина Меган Маркл залишилася в США, сидів сам.

 

 

Труну до каплиці Святого Георгія було доправлено переобладнаним Land Rover Defender  кольору хакі, як і бажав принц. Адже це авто покійний готував особисто протягом 16 років.

 

«Просто запхайте мене в багажник лендровера та відвезіть у Віндзор», - такі слова приписують герцогові, який не хотів "ніякого пафосу" на своєму похороні.

 

 

Екіпаж, у якому в останні роки полюбляв роз'їжджати принц Філіп, був припаркований у дворі палацу. На сидіння поклали його рукавички та кашкет

 

Оглядачі звернули увагу на те, що рідні брати, колись дуже близькі одне одному, принц Вільям та принц Гаррі ішли у процесії не поруч. Між ними йшов їхній  двоюрідний брат Пітер Філліпс, син принцеси Анни.

 

 

Як повідомляє The Sun, так розпорядилася королева Єлизавета ІІ.

 

Усупереч традиції, жоден із 30 людей, запрошених на похорон, не був у військовій формі. За неофіційними даними, так було вирішено, щоби не піддавати публічному приниженню Гаррі, який після гучного скандалу через інтерв’ю дружини, більше не має права з'являтися у військовій формі на офіційних заходах, натомість може надягати лише цивільне вбрання та свої відзнаки.

 

 

Щоправда, палац цього офіційно не підтвердив. Речник Букінгемського палацу наголосив у коментарі: «Ми не дозволимо втягувати себе в подання цього як драми чи ще чогось в цьому стилі. Це похорон. Організаційні моменти були узгоджені, і вони відповідають побажанням Її Величності».

 

 

Як повідомляла «УМ», чоловік королеви Великої Британії принц Філіп пішов із життя в віці 99 років. У червні йому мало виповнитися 100.

 

Герцог Единбурзький спочиватиме в королівській усипальниці при каплиці Святого Георгія. Але коли не стане його дружини Єлизавети ІІ, Філіпа перепоховають, і вони возз'єднаються в Меморіальній каплиці Георга VI, де поховані батьки королеви.