Лижний курорт «Буковель» відновив роботу

10:28, 12.04.2021
Лижний курорт «Буковель» відновив роботу

Манливий "Буковель"

Гірськолижний курорт «Буковель» відновив свою роботу у зв’язку з тим, що Прикарпаття вийшло з червоної зони карантину.

 

Як інформує УМ, про це співвласник туристичного комплексу Олександр Шевченко, який, зокрема, написав у Facebook: «Так, ми відновили сезон катання!»

 

«Відновлюється можливість людям працювати і отримувати достойну заробітну плату. Якимось таємним чином ми перескочили з червоної зони відразу до жовтої. Українські Карпати зараз знову можуть вітати туристів», - додав Шевченко на своїй сторінці у соцмережі.

 

Повідомляється, що катання триватиме до кінця квітня.

 

 Наразі працюють підйомники №1, 2 та 7, але зазначається, що з кожним днем відкриватимуть все більше підйомників, трас та інших об’єктів.

 

Нагадаємо передісторію скандальної «буковельської епопеї»:

 

У січні 2021 року на Прикарпатті, попри загальне посилення карантину в Україні, працювали гірськолижні курорти. В Офісі президента згодом заявили, що це сприяло спалаху COVID в Івано-Франківській області.

 

2 березня повідомлялося, що в Івано-Франківській області переповнені лікарні, які приймають хворих на коронавірус, пацієнти лежать у коридорах.

 

У вівторок 9 березня мер міста повідомив, що в Івано-Франківську ситуація з темпами поширення хвороби COVID-19 критична, захворюваність і смертність сягнули максимуму з початку пандемії, а місць у лікарнях уже немає.

 

Із 13 березня роботу "Буковелю" призупинили, у зв’язку з карантинними обмеженнями, які запровадили через високу захворюваність на COVID-19.