Ілон Маск очолив рейтинг найбагатших людей світу

10:15, 02.03.2021
Ілон Маск очолив рейтинг найбагатших людей світу

Основний дохід підприємець отримав за рахунок компанії Tesla

Підприємець Ілон Маск, який є керівником компаній Tesla і SpaceX, очолив рейтинг найбагатших людей світу. Це за версією журналу Hurun (китайський аналог Forbes).

 

Про це повідомляє Sina.

 

Його стан, вказується в дослідженні, за рік зріс на 151 млрд доларів і досяг 197 млрд доларів. Основний дохід підприємець отримав за рахунок компанії Tesla, в якій він володіє 21% акцій.

 

У трійку лідерів глобального рейтингу також увійшли засновник і голова компанії Amazon Джефф Безос, який розмістився на другому місці, і Бернар Арно - президент групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy. Їх стан автори дослідження оцінили в 189 млрд доларів і 114 млрд доларів відповідно.

 

Вперше в топ-10 глобального рейтингу Hurun увійшов китайський мільярдер - власник виробника питної води під брендом Nongfu 67-річний Чжун Шаньшань.

 

Нагадаємо, Ілон Маск готовий продати все майно заради заселення Марса.

 

Як повідомляла УМ, американське видання Bloomberg підготувало свій традиційний рейтинг найбагатших людей у світі. Перше місце посів Джефф Безос, за ним – Білл Гейтс. Однак закрив трійку Ілон Маск, а не Марк Цукерберг, як це було раніше.