Instagram видалятиме акаунти за образи у директ

18:44, 13.02.2021
Instagram видалятиме акаунти за образи у директ

Instagram лише у період з липня по вересень 2020 року отримала понад 6,5 мільйона скарг.

Соцмережа Instagram планує вже найближчим часом видаляти акаунти користувачів, які у приватних повідомленнях (директ) використовують мову ворожнечі, расистські та антисемітські висловлювання.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у заяві Instagram.

 

Зазначається, що компанія лише у період з липня по вересень 2020 року отримала понад 6,5 мільйона скарг про випадки вживання мови ненависті, більшість з яких користувачі отримували саме у приватних повідомленнях.

 

На відміну від коментарів під публікаціями, які компанія може модерувати, слідкувати за дотриманням політики соцмережі у приватних повідомленнях набагато важче ㅡце можна зробити лише за скаргою користувача.

 

Раніше за порушення правил Instagram блокував користувачів на певний час, однак тепер акаунти порушників будуть видаляти назавжди. Модератори також слідкуватимуть за тим, щоб користувач не міг створити новий акаунт і користуватись ним поза обмеженнями.

 

Також користувачі Instagram зможуть блокувати приватні повідомлення від акаунтів, на які вони не підписані ㅡ зараз ця функція доступна лише для сторінок компаній та користувачів з великою кількістю підписників.

 

«Ми прагнемо зробити все можливе для боротьби з ненавистю та расизмом на нашій платформі, але ми також знаємо, що ці проблеми є більшими за нас. Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з іншими компаніями, футбольними асоціаціями, неурядовими організаціями, урядами, батьками та вихователями, як в режимі онлайн, так і поза мережею», ㅡзаявили в Instagram.