У Сан-Франциско програміст забув пароль від е-гаманця з біткоїнами на $240 млн

20:01, 13.01.2021
У Сан-Франциско програміст забув пароль від е-гаманця з біткоїнами на $240 млн

У Стефана Томаса лишилося тільки дві спроби, щоб повернути свої 240 мільйонів доларів.

Програміст із Сан-Франциско Стефан Томас забув пароль від захищеного зовнішнього жорсткого диска, на якому зберігаються ключі від електронного гаманця. На рахунку було трохи більше 7 тисяч біткоїнів, згідно з курсом на даний момент йдеться про більше 240 мільйонів доларів США.

 

Як передає Україна молода, про проблему пана Томаса написало видання New York Times. Після цього ця історія стала «вірусною».

 

Томас народився в Німеччині, але зараз живе в Сан-Франциско. Він отримав трохи більше 7 тис. біткоїнів понад десять років тому за те, що створив відео, яке пояснювало, як працює криптовалюта. Тоді біткоїни коштували по кілька доларів кожен.

 

Зазначається, що у програміста залишилось дві спроби, щоб згадати пароль.

 

"Томас багато років тому загубив листок із паролем від жорсткого диску IronKey. Диск дозволяє зробити тільки 10 спроб входу: після цього він перезаписує дані, і інформація стає недоступною назавжди. Наразі Томас ввів вже вісім варіантів паролів - всі вони виявилися невірними", - йдеться у статті.

 

Сам Стефан Томас розповів: "Я просто лежав у ліжку і думав про це. Тоді я йшов до комп'ютера з якимось новим варіантом, і це не спрацьовувало, і я знову був в розпачі".

 

Зауважимо, що втрата ключів від електронних гаманців з біткоїнами - досить поширене явище. За даними криптовалютної компанії Chainalysis, із наявних 18,5 мільйонів біткойнів приблизно 20 відсотків - так чи інакше втрачені їхніми власниками.

 

Водночас компанія Wallet Recovery Services, яка допомагає знайти загублені цифрові ключі, повідомила NYT, що за останній місяць кількість відповідних заявок зросла утричі.