Від Різдва і до Різдва: скільки святкових вихідних матимуть українці

20:19, 16.12.2020
Від Різдва і до Різдва: скільки святкових вихідних матимуть українці

Багато українців матимуть чотири вихідних поспіль 7-10 січня.

Українці матимуть тривалі вихідні дні у зв’язку з різдвяно-новорічними святами наприкінці грудня 2020 року та на початку січня 2021 року.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне розпорядження із рекомендаціями про перенесення робочих днів у 2021 році прийняв Кабінет міністрів України.

 

Зокрема, передбачається, що на українців чекають три вихідних дні поспіль наприкінці  грудня і два довгих вікенди на початку січня.

 

Так, у п'ятницю 25 грудня християни святкують Різдво Христове за григоріанським календарем – цей день вже вчетверте буде вихідним в Україні, а робочий день напередодні пропонують зробити скороченим.

 

Новорічна ніч передуватиме п'ятниці, а перший день нового 2021 року теж буде вихідним, тож українці зможуть відпочити три дні поспіль, із 1-го до 3-го січня.

 

7 січня християни східного обряду святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем. Це буде четвер, робочий день напередодні, на який припадає  Святвечір, рекомендовано скоротити, а роботу з п'ятниці 8 січня перенести на суботу 16 січня.

 

Таким чином, багато українців матимуть чотири вихідних поспіль 7-10 січня.

 

В уряді уточнили, що це не призведе до зменшення тривалості робочого часу впродовж року і не спричинить змін щодо фонду заробітної плати.

 

При цьому з 8 до 24 січня в Україні діятиме посилений карантин, під час якого працюватиме транспорт, продуктові магазини й аптеки, а також установи, які забезпечують життєдіяльність країни, але не працюватимуть школи й "виші", сфера розваг та дозвілля.

 

Формально в січні 2021 року буде 19 робочих та 12 вихідних днів.