Компанії Facebook закидають шпигування за користувачами додатку Instagram

10:09, 20.09.2020
Компанії Facebook закидають шпигування за користувачами додатку Instagram

Позивачка вважає, що Facebook свідомо використовує камеру мобільного, коли люди користуються додатком Instagram.

Користувачка Instagram з американського штату Нью-Джерсі Британі Кондиті подала позов проти компанії Facebook  до федерального суду Сан-Франциско у США.

 

У позові йдеться про ймовірне шпигування за користувачами додатку Instagram через відеокамеру їхнього смартфона.

 

Як передає «Україна молода», про це інформує Голос Америки.

 

Позивачка вважає, що компанія Facebook свідомо використовувала камеру мобільного пристрою, коли люди користувались додатком Instagram, "щоб збирати вигідну та цінну інформацію про своїх користувачів, до якої компанія не могла отримати доступу іншим чином".

 

"Отримавши надзвичайно приватні та інтимні персональні дані про своїх користувачів, зокрема, в приватності їхніх помешкань, він (Фейсбук – Ред.) спроможний збільшити свої прибутки від реклами, націлюючись на потреби користувачів більш, ніж будь-коли. Наприклад, (додаток) може у реальному часі бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в стрічці Instagram, що забезпечує їх надзвичайно цінною інформацією для своїх рекламодавців", - йдеться в обгрунтуванні позову.

 

Раніше цього літа Facebook відкинув подібні звинувачення і пояснив усе несправністю в системі, яку він наразі виправляє. В компанії заявили, що через несправність користувачі отримували неправдиві повідомлення проте, що Інстаграм користується камерою iPhone.

 

Інший позов проти Facebook цього літа подали через використання технології розпізнавання обличчя, щоб нелегально збирати біометричні дані. В рамках мирової угоди компанія запропонувала позовнику 650 мільйонів доларів мирових.

 

Інформацію про новий позов компанія Facebook поки не прокоментувала.

 

Як повідомляла "УМ", американська виконавиця Аріана Гранде посіла першу сходинку серед жінок, яка перетнула позначку в 200 (!) мільйонів фоловерів у соцмережі «Інстаграм».