Facebook та Instagram перевірять свої алгоритми на наявність расової дискримінації

09:35, 22.07.2020
Facebook та Instagram перевірять свої алгоритми на наявність расової дискримінації

Фахівці американської корпорації Facebook перевірять, чи не утискають закладені в основу роботи її соціальних мереж алгоритми інтереси представників етнічних і расових меншин в США.

 

Як інформує УМ, про це повідомила у вівторок електронна версія газети The Wall Street Journal.

 

Як підтвердили її журналістам співробітники компанії, в адміністрації Facebook і Instagram для проведення таких оцінок будуть сформовані спеціальні комісії. Вони повинні будуть порівняти, як обробляються в зазначених мережах дані, що стосуються користувачів, зокрема, з-поміж білого наслення, афроамериканців та іспаномовних жителів США.

 

Як випливає з матеріалу, комісії повинні встановити, чи має місце в соцмережах якесь особливе ставлення до користувачів за расовою ознакою. Фахівці мають намір провести консультації з цього питання з експертами і представниками об’єднань на захист прав афроамериканців. У разі виявлення будь-яких елементів дискримінації в компанії мають намір вжити заходів.

 

Раніше адміністрацію Facebook, зокрема, звинувачували в тому, що через особливості роботи її систем темношкірим користувачам не показували деякі рекламні оголошення. Вони стосувалися придбання житла і працевлаштування. Критики називали це проявом расової дискримінації в компанії.

 

Нагадаємо, соцмережа Twitter заблокувала сторінки правих екстремістів.