Смертельний наїзд: суд відправив російського актора Михайла Єфремова під домашній арешт

11:14, 10.06.2020
Смертельний наїзд: суд відправив російського актора Михайла Єфремова під домашній арешт

На актора надінуть браслет для відстежування його пересування

Відомий 56-річний російський актор Михайло Єфремов увечері 8 червня потрапив у ДТП в центрі Москви,.

 

Як повідомляють в МВС РФ, інцидент стався о 21:44 на Садовому кільці. Єфремов за кермом автомобіля Jeep Grand Cherokee виїхав на швидкості на зустрічну смугу, зіткнувся з автофургоном Lada і пошкодив ще кілька машин. Сам актор не постраждав.

 

У ДТП отримав травми водій автофургона, 57-річний уродженець Рязані Сергій Захаров. У Москві він працював кур'єром інтернет-магазину. Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на джерело, вранці він помер в лікарні через множинні ушкодження життєво важливих органів і значну крововтрату.

 

Єфремова затримали на місці ДТП. Як показав медичний огляд, в момент аварії він був у стані важкого алкогольного сп’яніння. За даними Baza, експертиза показала 1,05 мг/л алкоголю — 2,1 проміле.

 

 

За відомостями видання, разом з Єфремовим в машині знаходилися ще двоє пасажирів: російський актор Іван Стебунов і його дружина Олена Власова. Однак пізніше Стебунов спростував цю інформацію. Джерело ТАСС підтвердило, що Єфремов перебував в машині один.

 

Відносно актора порушили кримінальну справу. Спочатку — за частиною 2 статті 264 КК РФ, що передбачає до семи років позбавлення волі, але потім статтю посилили. Тепер справа розслідується за пунктом «а» частини 4 статті 264 КК РФ, порушення правил дорожнього руху, яке було вчинене в стані сп’яніння і призвело з необережності смерть людини. Санкція статті передбачає від п’яти до 12 років позбавлення волі.

 

Родичі загиблого Сергія Захарова заявили, що хочуть, щоб Єфремов відповів за законом і не зміг уникнути покарання.

 

У Федеральній службі виконання покарань розкрили умови домашнього арешту актора Михайла Єфремова, який раніше влаштував смертельну ДТП в центрі Москви.

 

За рішенням суду артисту забороняється залишати квартиру, відправляти кореспонденцію, спілкуватися зі ЗМІ, а також користуватися будь-якими засобами зв'язку та інтернетом, розповів керівник пресслужби управління ФСВП по Москві Сергій Циганков, пише "Москва".

 

Йому дозволено тільки викликати лікарів або представників правоохоронних органів. При цьому Єфремов повинен повідомляти слідчі органи про кожен дзвінок.

 

Також суд обмежив коло спілкування актора близькими родичами, адвокатами, слідчими і працівниками органів ФСВП. У разі порушення умов запобіжний захід можуть змінити на арешт.


Також повідомлялося, що на актора надінуть браслет для відстежування його пересування. За допомогою цього пристрою співробітники ФСВП будуть постійно поінформовані про статус місцезнаходження арештованого.

 

Єфремов буде відбувати домашній арешт в квартирі, розташованій в прибутковому будинку Германа Бройдо в центрі Москви за адресою Провулок Плотнікова, 4/5, також відомий як "Будинок з письменниками".

 

Діти Єфремова відреагували на трагедію. Зокрема, 19-річна дочка Михайла Анна-Марія зазначила, що їй про це повідомили журналісти. Сама вона не збирається виправдовувати батька і вкрай розчарована у ньому.

 

Таганський суд Москви ухвалив рішення відпустити Михайла Єфремова під домашній арешт до 9 серпня.