День Землі: святковий дудл від Google

10:01, 22.04.2020
День Землі: святковий дудл від Google

В День Землі лунає Дзвін миру – символ спокою і солідарності націй щодо проблем екології.

Щороку мешканці світу об’єднуються, аби відзначити День Землі і таким чином вшанувати крихку природу планети, яка все більше страждає від людських дій. День Землі у 2020 році припадає на середу, 22 квітня.
 
 
Народжені з ініціативи громадських організацій заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян. Перша акція у рамках дня Землі пройшла у 1970 році в США. Відтоді святкування стало популярним, а американський сенатор Гайлорд Нельсон створив з активістського осередку Гарварду окрему групу, яка й займалась подальшим просуванням дня Землі.
 
 
Серед найбільших акцій – 20-мільйонна демонстрація, що об’єднала навколо себе, зокрема, сотні шкіл. Відтоді День Землі 22 квітня святкується щороку. Настає День Землі, коли лунає Дзвін миру – символ спокою і солідарності націй щодо проблем екології. Перший такий дзвін, відлитий з орденів і медалей людей з різних куточків планети, був встановлений у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в 1954 році.
 
 
Дзвін Миру закликає людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.
 
 
Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас – це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури.
 
 
 
День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.
 
 

До всесвітнього Дня Землі Google створив інтерактивний дудл про унікальних тварин та рослин, які живуть на нашій планеті.


"Ми показали лише крихітну частину різноманіття, унікальності й дивовижі всіх форм життя, що існують на нашій рідній планеті. З Днем Землі!" - ідеться в привітанні.

 

Дудл у звичній інтерактивній формі розповідає про рідкісних і дивовижних тварин та рослин, які населяють нашу планету. В Google вирішили приділити особливу увагу до різноманітних видів тварин на Землі, та вирішили присвятити заставку на головній сторінці пошуковика.

 

"Цьогорічний річний дудл присвячений Дню Землі розкаже нам про деякі з вражаючих організмів, які населяють наш рідний дім. Зокрема, інтерактивне слайд-шоу ознайомить вас з шістьмома істотами, які варті вашої уваги", - розповіли творці дудла.

 

Кожна з анімацій розповідає щось цікаве про один з видів живих істот на планеті.

Google, doodle

                  Анімація присвячена найменшій хребетній тварині на планеті

 

Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево.