Гурт KAZKA у кліпі «Плакала» зняв не ту фіалку - біологи

11:49, 24.11.2018
Гурт KAZKA у кліпі «Плакала» зняв не ту фіалку - біологи

Ботаніки вирішили з’ясувати, що ж за рослину мав на увазі гурт

Український гурт KAZKA у кліпі "Плакала" зняв не ту квітку, про яку співає.
 
На помилку вказали біологи Національного науково-природничого музею НАН України.
 
"Уважний перегляд відео переконав нас, що на екрани потрапила трішки не та фіалка. Зіркою кліпу стала сенполія, вона ж узамбарська фіалка, яка навіть не належить до родини фіалкових! Вона представляє геснерієві, види яких не зростають у дикому стані в Україні", - пояснюють фахівці.
 
Вони додали, що сенполія зростає в гірських регіонах Сходу Африки, а саме в Танзанії та Кенії "поблизу водоспадів та бурхливих річок, що поспішають на рівнину".
 
фото: facebook.com/NationalMuseumofNaturalHistoryKyiv
 
Також в науково-природничому музеї розповіли, що патент на назву фіалка (Viola) видав ще Карл Лінней. 
 
"В Україні можна зустріти кілька десятків видів фіалок, серед яких і фіалку триколірну, яку часто культивують в садах. Ряд фіалок є щасливими власниками кетонної сполуки іонон - яка володіє традиційним "квітковим" ароматом та може на певний час вимикати наші нюхові рецептори", - додали експерти з рослин.
 

 
Спеціалісти музею розповіли, що відзначили мелодійність, "соковитий вокал" і ламаний ритм пісні, але наголосили: "оскільки в тексті центральним образом є фіалка, то наші ботаніки наточили свої бінокуляри та визначники в намаганні з’ясувати, що ж за рослину мав на увазі гурт".
 
Як відомо, пісня та відеокліп молодого українського гурту KAZKA "Плакала" стала найпопулярнішою в українському сегменті YouTube.