Михайло Боярський дозволив усім кричати «Слава Україні» зі спокійним сумлінням

13:45, 10.07.2018
Михайло Боярський дозволив усім кричати «Слава Україні» зі спокійним сумлінням

Михайло Боярський вболіває за російську команду "Зеніт"

Російський актор та співак Михайло Боярський зробив неочікувану заяву щодо скандалу навколо привітань "Слава Україні" від хорватських футболістів.

Він вважає, що не бачить нічого страшного в лозунгу "Слава Україні", пишуть в російському виданні "Газєта.Ру".

"Я думаю, що ми можемо зі спокійним сумлінням кричати такі слова. Слава Україні, її всі люблять, що у цьому поганого", - сказав внесений до реєстру сайту "Миротворець" росіянин, який у березні 2014 року підписав звернення до Володимира Путіна про підтримку політики захоплення Криму, куди незаконно поїхав у 2016 році.

7 липня після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії на Чемпіонаті світу 2018, колишні гравці київського "Динамо" Домагой Віда та Огнєн Вукоєвич записали відеозвернення. У ньому пролунали слова "Слава Україні!" від Домагоя Віди та слова, що "це перемога за "Динамо" та Україну" від Огнєна Вукоєвича.

В британській пресі вигук "Слава Україні" назвали націоналістичним, не проводячи паралелі із аналогічними лозунгами в інших країнах.

ФІФА оштрафувала Огнєна Вукоєвича за підтримку України на 15 тисяч доларів, а щодо Домагая Віда влаштували розслідування.

Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда висловив надію, що його вигук будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

У відповідь на переслудування футболістів, українці влаштували флешмоб, щоб привернути увагу до політичних нахилів ФІФА, керівництво якої залюбки позує із символікою організації із президентом країни, яка захопила Крим, та неадекватності рішень щодо хорватських футболістів.

На Facebook-сторінку FIFA обрушився шквал коментарів на кшталт "Слава Україні", звинувачення у корупції, а понад 150 тисяч чоловік поставили найнижчу оцінку.