Співробітники Гугл звільняються через співпрацю компанії із Пентагоном

09:20, 15.05.2018
Співробітники Гугл звільняються через співпрацю компанії із Пентагоном

Компанію "Гугл" звинувачуюють у неетичній діяльності - співпраці із військовим відомством (ілюстративне фото)

Близько 10 співробітників компанії Google звільняються із роботи в знак протесту проти того, що в рамках програми Project Maven компанія співпрацює із Пентагоном.

Про фактично наймасовіше протестне звільнення співробітників через співпрацю Google із американським військовим відомством повідомляє Gizmodo.

Співробітник компанії Гугл, яка вважається одним із найкращих роботодавців світу для спеціалістів у ІТ-галузі, вважають неприйнятною співпрацю Google з військовими проектами, адже це, на їх думку, порушує етичні засади компанії. Зазначається, що це перше масове звільнення пов'язане з бізнес-рішенням корпорації.

За даними джерела видання Gizmodo, в рамках програми Project Maven Google розробляє для американських військових штучний інтелект, який міг би аналізувати відео з безпілотників і автоматично відокремлювати неживі об'єкти від людей. У цій технології зацікавлені військові для аналізу даних розвідки.

Більше 90 науково-дослідних працівників у сфері штучного інтелекту, етики та інформатики опублікували відкрите повідомлення, яке закликає Google припинити свою роботу над проектом Maven та підтримати міжнародний договір про заборону автономних систем зброї.