Папа Франциск просив миру для України у Великодньому посланні

07:25, 02.04.2018
Папа Франциск просив миру для України у Великодньому посланні

Папа Римський молиться за мир і злагоду в Україні.

Папа Римський Франциск у Великодньому посланні Urbi et Orbi («Місту та світові») підніс молитву і за мир в Україні.

 

Про це повідомляє Радіо Ватикану в неділю.

 

«Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення», – сказав понтифік.

 

У своєму зверненні, проголошеному з балкону собору Святого Петра у Ватикані, він зазначив, що Ісус «наперед провістив Свою смерть і воскресіння» за допомогою образу зерна пшениці.

 

«Ми, християни, віруємо та знаємо, що Христове воскресіння – це справжня надія світу, яка не розчаровує. Це сила пшеничного зерна – ота сила любові, яка знижується та віддається до кінця і яка дійсно оновлює світ. Ця сила також і сьогодні приносить плід у боронах нашої історії, позначеної багатьма несправедливостями та насильствами», - сказав Папа.

 

Він побажав, щоб світло Воскреслого Христа просвітило сумління політичних та військових керівників, аби без зволікань покласти край війні у Сирії та вшанувати гуманітарне право.

 

Плодів примирення Франциск просив для Святої Землі, для Ємену та всього Близького Сходу, аби діалог та взаємна пошана переважили над поділами і насильством.

 

Глава Католицької церкви згадав і про ті частини Африканського континенту, що страждають від голоду, місцевих конфліктів та тероризму. Він також закликав не забувати про жертви війни в Південному Судані.

 

«Плодів діалогу випрошуємо для Корейського півострова, аби переговори, що саме тривають, сприяли гармонії та примиренню в регіоні. Нехай же ті, на кому лежить безпосередня відповідальність, діють мудро та розсудливо задля сприяння добру корейського народу та розбудови взаємин довіри в лоні міжнародної спільноти», – сказав понтифік.

 

Папа також підніс молитву за венесуельський народ, побажавши якнайшвидше вийти з політичної та гуманітарної кризи.

 

Понтифік побажав плодів мудрості для політичних лідерів, «аби вони завжди шанували людську гідність, з посвятою віддавалися на служіння спільному добру й забезпечували розвиток і безпеку своїм громадянам».