Вперше в історії: на Параолімпіаді Україна виграла медаль у голболі

09:07, 06.09.2024
Вперше в історії: на Параолімпіаді Україна виграла медаль у голболі

Україна була представлена в голболі на Паралімпійських іграх лише вдруге в історії.

У Парижі на Паралімпійських іграх 2024 відбувся фінальний матч чоловічого турніру з голболу між збірними України та Японії. Команда Федора Дубровіна програла в овертаймі з рахунком 3:4.

 

На старті першого періоду японці швидко двічі забили, однак "синьо-жовті" змогли відігратися, тож на перерву перед другою 12-хвилинкою команди пішли за рівного рахунку 2:2.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті параолімпійських ігор.

 

Другий тайм не визначив переможця. Спочатку японці знову вийшли вперед, однак Антон Стрельчик, повернувшись на майданчик після заміни, оформив дубль.

 

Вирішальним виявився золотий гол в овертаймі. На жаль, забили його більш досвідчені японці, які стали паралімпійськими чемпіонами. Підопічні Федора Дубровіна ж задовольнилися срібними нагородами.

 

До слова, японці взяли реванш в українців за поразку (8:9) на груповому етапі. Наша команда вийшла в плейоф з другого місця, а Японія — з третього, здобувши одну перемогу в трьох матчах.

 

Зазначимо, що Україна була представлена в голболі на Паралімпійських іграх лише вдруге в історії після Токіо-2020. Три роки тому здобути медаль нашим землякам не вдалося.

 

Відтепер у медальній скарбничці збірної України у Парижі-2024 61 нагорода: 15 золотих, 20 срібних і 26 бронзових.

 

Як повідомляла УМ, У топ-10: на паралімпіаді-2024 Україна за 7 днів виборола 52 медалі.