Олімпіада-2024: Збірна України в меншості перемогла Марокко

20:33, 27.07.2024
Олімпіада-2024: Збірна України в меншості перемогла Марокко

Синьо-жовті в меншості виривали історичну перемогу на Олімпіаді. (Фото УАФ)

Олімпійська збірна України (U23) здобула першу історичну перемогу над збірною Марокко у футбольному турнірі Ігор-2024 на арені «Стад Жоффруа-Гішар» у Сент-Етьєні.

 

Українські футболісти в меншості обіграли команду Марокко - 2:1.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу.

 

Якщо на старті змагань команда Руслана Ротаня сенсаційно поступилася Іраку (1:2), то «Атлаські леви» (Марокко) взяли гору над Аргентиною (2:1).

 

Команди почали поєдинок дещо обережно, але поступово почали створювати проблеми для захисників. У марокканців активним був Хакімі, ударам якого не вистачало влучності, а в українців першим ударом у площину з гострого кута відмітився Хлань.

 

На 22-й хвилині наша команда повела в рахунку — Брагару розхитав опонента й прострелив, в Криськів замкнув у дотик. Невдовзі синьо-жовті ледь не збільшили свою перевагу, але кіпер потягнув удар Хланя з подачі Брагару. Перед перервою збірні видали непоганий відрізок із атаками на зустрічних курсах, однак акцентовано пробити ніхто так і не зумів.

 

 

У другому таймі Салюк збив у власному штрафному Раїмі, причому це був фол останньої надії. Наш захисник отримав червону картку, а Раїмі реалізував пенальті.

 

У меншості синьо-жовті створили хороший момент, коли Хлань вивів на ударну позицію Краснопіра, але той не зумів переграти кіпера.

 

Надалі синьо-жовті зосередилися на грі в захисті. У компенсований час урятував нашу команду Фесюн, не давши себе переграти Мивхубу.

 

Марокканці занадто захопилися атаками, за що в підсумку поплатилися. На 8-й доданій хвилині збірна України несподівано забила вдруге — пройшла комбінація Рубчинський—Федор—Краснопір.

 

 

Тож синьо-жовті в меншості виривають історичну перемогу на Олімпіаді!

 

Тепер у всіх команд у групі В по три очки в активі.

 

Вирішальний матч проти збірної Аргентини підопічні Руслана Ротаня проведуть 30 липня.

 

Як повідомляла «УМ», жіноча збірна України з академічного веслування вийшла у перший фінал на Олімпійських іграх-2024 у суботу.