Корисні поради щодо вибору велоодягу

18:19, 26.06.2024
Корисні поради щодо вибору велоодягу

Дуже важливо, щоб велоодяг був максимально зручним.

Будь-який досвідчений велосипедист знає, що для успішної велопрогулянки важливий не тільки велосипед, а й екіпірування до нього.
 
Особливо це стосується одягу, адже він забезпечує нам максимальний рівень комфорту в процесі їзди, надійний захист від сил природи і безпеку на дорозі. Вибрати якісний одяг для велосипедистів ви зможете за посиланням https://veloplaneta.ua/odezhda-i-zashchita на сайті інтернет-магазину Велопланета. Ми ж розповімо про правила вибору різних предметів.
 

Яким вимогам має відповідати велосипедний одяг?

 
При виборі велоодягу необхідно звертати увагу на три критерії, яким має відповідати екіпірування:
 
1. Комфорт.
2. Практичність.
3. Безпека.
 
Дуже важливо, щоб велоодяг був максимально зручним. Саме тому практично всі предмети виготовлені з анатомічною посадкою з технологічних матеріалів. Дихаюча
тканина з мембраною забезпечує захист від вітру й опадів, водночас дає змогу швидко відводити надлишки пари від тіла. Такий одяг не сковує рухи, а обтислий крій не створює опір повітрю.
 
Важливим моментом буде практичність курток, футболок і штанів для велосипедиста. Йдеться не тільки про можливості швидкого очищення тканини, але також про наявність зручних і містких кишень. У них можна зберігати документи, смартфон та інші предмети. Також варто звертати увагу на наявність світловідбивних елементів на велоодязі, які зроблять велосипедиста помітним у сутінках і в темний час доби.
 

Вибір предметів одягу для велосипедистів

 
Крім загальних критеріїв, звертайте увагу і на вимоги до конкретної речі:
 
● веломайки - її головне завдання полягає в тому, щоб забезпечити терморегуляцію велосипедиста, тому намагайтеся обирати майки з пористої тканини з наявністю кишень, подовженої спини і світловідбивних елементів;
● велошорти і рейтузи - вони мають бути виготовлені з еластичного матеріалу з ущільнювачем у задній частині та памперсом, який вбиратиме потові виділення;
● велокуртки - обирайте куртки з тканини, що не продувається і не промокає, з блискавками в бічній частині, яка забезпечує належну циркуляцію повітря.
 
Також для зручного та безпечного катання важлива наявність спеціального взуття та захисного шолома. Більш детально ознайомитися з асортиментом екіпіровки для велосипедиста і замовити необхідні аксесуари ви зможете в інтернет-магазині Велопланета.