Ганьба: український футболіст-втікач Мурза хоче грати за збірну рф

12:13, 14.05.2024
Ганьба: український футболіст-втікач Мурза хоче грати за збірну рф

Український футболіст Артур Мурза побоюється втратити паспорт рф. (Фото з відкритих джерел)

Український півзахисник, 23-річний Артур Мурза, який у березні 2024 року перейшов у російський Муром із Другої ліги, зізнався, що має подвійне громадянство.

 

Як інформує УМ, про це 14 травня повідомило видання Sport24.

 

За словами Мурзи, він не відмовляється від громадянства України, однак мріє виступати за збірну рф.

 

До лютого 2022-го Мурза виступав за українські клуби Першої ліги Маріуполь, Волинь, Авангард, Гірник-Спорт та Оболонь. Однак у березні цього року стало відомо, що він втік на росію та планує виступати за Муром з другої ліги рф.

 

Тепер футболіст відзначився огидною заявою. "Чи готовий я до позбавлення громадянства України? Я нічого не порушував. І від українського громадянства не відмовлявся. Вони не мають права позбавляти мене громадянства. Тільки якщо провернуть усе за якимись новими правилами. Тут я вже нічого не пороблю. Сьогодні я повноцінний громадянин рф. Зараз це пріоритет, тут не користуюся українським паспортом. Найголовніше, щоб у мене не забрали російський паспорт (сміється).

 

 

Що для мене означає російське громадянство? Дуже багато чого. Насамперед, це можливість у майбутньому потрапити до збірної росії. Вперше питанням про отримання громадянства рф почав займатися ще до переїзду в Австрію. А ось заяву на футбольне громадянство писав уже цієї зими, ще навіть не розуміючи, чи вийде виїхати з Австрії", – сказав Мурза російським медапомийкам.

 

Як повідомляла УМ, футбольний чемпіонат України перебуває на фінішній прямій.