УЄФА не допутить до Чемпіонату Європи російські молодіжки

15:07, 10.10.2023
УЄФА не допутить до  Чемпіонату Європи російські молодіжки

Російські спортсмени втратили право грати в міжнародних турнірах (Фото з відкритих джерел)

УЄФА скасувала рішення про участь молодіжних збірних Росії у міжнародних турнірах.

 

Це означає, що Росія не матиме можливості брати участь у відбіркових іграх Чемпіонату Європи серед юнаків до 17 років. 

 

 Як інформує Україна молода, про це повідомив керівний орган європейського футболу УЄФА з посиланням на Associated Press.

 

Як зазначається, УЄФА розглянув питання про включення Росії до своїх чоловічих і жіночих молодіжних змагань після того, як два тижні тому несподівано пом’якшив свою політику щодо виключення всіх національних і клубних команд країни з міжнародних змагань через вторгнення в Україну.

 

Ця політика спровокувала розкол у виконавчому комітеті УЄФА, і принаймні 12 із 55 європейських федерацій-членів заявили, що їхні команди й надалі відмовлятимуться від ігор проти Росії.

 

Оцінивши, як російські молодіжні команди можуть бути реінтегровані, УЄФА після чергового засідання виконавчого комітету у вівторок заявив, що "пункт порядку денного було знято, оскільки не вдалося знайти технічне рішення, яке дозволило б російським командам грати".

 

Нагадаємо, 27 вересня Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) допустив до міжнародних змагань команди Росії у віковій категорії U17, пояснивши таке рішення тим, що діти не повинні страждати через дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, а футбол не повинен відмовлятися від послань миру та надії.

 

Як повідомляла УМ, участь  у Паралімпіаді в Парижі у 2024 році зможуть взяти російські спортсмени, як звичайні або нейтральні учасники.