Україна закликає членів УЄФА бойкотувати турніри за участі росіян

11:19, 27.09.2023
Україна закликає членів УЄФА бойкотувати турніри за участі росіян

УАФ рішуче засуджує рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 із рф. (Фото УАФ)

У жодних змаганнях за участі російських команд Українська асоціація футболу не братиме участі і звертається до інших асоціацій — членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із рф за умови їхнього допуску.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті УАФ.

 

«Переконані, що ухвалення подібних рішень щодо поступового повернення команд із рф до участі у змаганнях у розпал воєнних дій, які веде російська федерація проти України, є безпідставним і таким, що толерує російську агресивну політику.

Рішуче закликаємо УЄФА переглянути це рішення і залишити чинним попереднє рішення про повне відсторонення будь-яких команд із рф від участі в міжнародних змаганнях», — ідеться в заяві асоціації.

 

26 вересня УЄФА послабила повну заборону на участь російських команд у своїх змаганнях.

 

Командам U-17 дозволили грати без прапора, російської форми й гімну, а також на нейтральних полях.

 

 

При цьому УЄФА стверджує, що вкотре засуджує агресію росії проти України, і запевняє, що заборона на участь інших команд залишається чинною до завершення «конфлікту». Там кажуть, що дії дорослих не мають впливати на право дітей грати на міжнародному рівні.

 

Після цього Федерація футболу Англії виступила проти рішення УЄФА. Англійці не гратимуть із росіянами в жодній віковій категорії.

 

Як повідомляла УМ, Євро-2024: Україна продовжить грати у кваліфікації попри участь білорусі.