Молодіжне Євро-2023: Україна перемогла Францію і вийшла у півфінал

01:10, 03.07.2023
Молодіжне Євро-2023: Україна перемогла Францію і вийшла у півфінал

Емоції переможців з команди Ротаня у роздягальні. (Фото УАФ)

Збірна України з футболу U21 здобула вольову перемогу над збірною Франції та вийшла у півфінал молодіжного Євро-2023 під час матчу в Румунії.

 

Цією перемогою (з рахунком 3:1) команда Руслана Ротаня не лише вийшла у півфінал, але й здобула олімпійську ліцензію на Олімпійські Ігри у Парижі-2024.

 

Інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу в ніч на понеділок.

 

«Робимо камбек у грі проти французів і виходимо до півфіналу молодіжного Євро. Також оформлюємо перепустку на Олімпійські ігри у Франції. Браво, молодіжка!», - йдеться у повідомленні.

 

 

Іншими учасниками півфіналу стали Ізраїль, Іспанія та Англія.

 

Щодо матчу, то на 19-й хвилині рахунок відкрила Франція: Раян Шеркі розібрався з захисниками збірної України та відкрив рахунок.

 

Проте ще до перерви Україна не лише зрівняла рахунок, але й вийшла вперед. Спершу арбітр поставив пенальті через фол на Михайлові Мудрику, який реалізував Георгій Судаков. А перед перервою Мудрик пасом на хід вивів Судакова, після чого той обіграв голкіпера Франції та вийшов уперед.

 

Після перерви Артем Бондаренко обіграв біля воротарської гравців Франції і пробив точно у ворота.

 

 

Після гри головний тренер України U21 Руслан Ротань дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому поділився емоціями від гри.

 

Ротань віддав належне грі збірної Франції, яка, за його словами, вплинула на план української команди. Проте після перерви українці остаточно перебудувалися і змогли взяти під контроль хід подій у матчі.

 

 

«Це моя робота. Моя улюблена робота. Я дійсно щасливий, але більше щасливий за футболістів, нашу країну. Варто сказати, заради кого ми тут виступаємо - це наші воїни. Ця перемога для них. А по-друге, досягнення треба робити по завершення кар'єри, лише тоді можна щось згадувати. Цей матч ж дійсно був дуже важливим, у нас небагато часу готуватися до півфіналу. Відновлення і дуже потужна команда попереду», - сказав головний тренер.

 

Як повідомляла «УМ», раніше підопічні Руслана Ротаня вже встигли обіграти в групі хорватів (2:0) і румунів (1:0) та достроково забезпечити собі місце в чвертьфіналі.