Євро-2024: Україна продовжить грати у кваліфікації попри участь білорусі

15:46, 24.04.2023
Євро-2024: Україна продовжить грати у кваліфікації попри участь білорусі

Збірна України продовжить боротьбу у відборі на Євро-2024. (Фото УАФ)

Футболісти збірної України продовжать змагатися у відборі на чемпіонат Європи-2024, попри дію указу Міністерства молоді та спорту про заборону українським спортсменам виступати на турнірах із росіянами та білорусами.

 

Як інформує Україна молода, про це написав президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко у Facebook.

 

«Збірна України продовжить свої офіційні виступи у відборі на чемпіонат Європи-2024. Дякую Міністерству молоді та спорту України за оперативну відповідь та чітке роз'яснення ситуації», - йдеться у повідомленні.

 

Також Павелко опублікував текст листа від Мінспорту, в якому згадується рішення УЄФА від 27 травня 2022 року про розведення футбольних команд з України та Білорусі під час жеребкування змагань. Таким чином, збірні двох країн не зіграють між собою у кваліфікації чемпіонату Європи.

 

Україна виступає у групі C разом із Англією. Італією, Мальтою та Північною Македонією. У першому матчі кваліфікації команда програла Англії на "Вемблі" з рахунком 0:2. Білорусь грає у групі I, тоді як збірна Росії була виключена з відбірного турніру.

 

Чемпіонат Європи відбудеться з 14 червня до 14 липня 2024 року в десяти містах Німеччини.

 

Як повідомляла УМ, рішення чи братиме збірна України з футболу з відбору Євро-2024 ухвалюватиме Українська асоціація футболу