російські спортсмени часто є членами армійського ЦСК - Кулеба

14:20, 30.01.2023
російські спортсмени часто є членами армійського ЦСК - Кулеба

Спортсмени рф не можуть брати участь в Олімпіаді, оскільки їх медалі заплямовані кров‘ю українців (Фото з відкритих джерел)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав МОК про звʼязки російських спортсменів з армією рф. Як відомо, 45 із 75 російських медалістів на Олімпійських іграх в Токіо 2020 року є членами центрального спортивного клубу російської армії.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив у Твітері.

 

«росія завоювала 71 медаль на Олімпіаді в Токіо. 45 з них виграли спортсмени, які також є членами центрального спортивного клубу російської армії. Армії, яка безчинствує, вбиває, ґвалтує, грабує. Ось кого необізнаний Міжнародний олімпійський комітет хоче поставити під білим прапором і дозволити змагатися», - зазначив Кулеба.

 

Як відомо, позачергова Генеральна асамблея НОК України розгляне питання можливого бойкоту Олімпійських ігор 2024 року у разі, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії росії проти України.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський показав зруйновані стадіони України і наголосив, що лише після зупинення російського терору та агресії, можна буде говорити про участь росіян в Олімпійських іграх.