Бейсболісти з Кропивницького зібрали $20 тисяч на благодійних матчах у США

15:05, 18.10.2022
Бейсболісти з Кропивницького зібрали  $20 тисяч на благодійних матчах у США

Зібрані спортсменами гроші направлять на відбудову спортивних закладів (Фото Суспільне)

У Нью-Йорку в Сполучених Штатах Америки бейсболісти з Кропивницького під час благодійних матчів зібрали понад 20 тисяч доларів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне».

 

Ці гроші спрямують на відновлення спортивних закладів, пошкоджених внаслідок російського вторгнення в Україну, розповів Суспільному речник Центральноукраїнського технічного університету Олександр Виноградов.

 

Як відомо, збірна України з бейсболу прилетіла в США 10 жовтня. Українські спортсмени зустрілись з мером Нью-Йорка Еріком Адамсом та подарували йому жовто-блакитне джерсі збірної. Після зустрічі відбулася пресконференція збірної для декількох телевізійних каналів.

 

 

За інформацією Олександра Виноградова, у складі збірної України з бейсболу були тренер бейсбольної команди "Біотехком-ЦНТУ" Юрій Бойко, студенти В’ячеслав Бабій, Андрій Бойко, Даниїл Ходаковський. В Нью-Йорк спортсмени поїхали на запрошення представників української та білоруської діаспор, які з лютого влаштовують акції на підтримку України, збирають пожертви для людей, що травмувалися внаслідок війни. 

 

 

У Нью-Йорку команда відвідала Меморіал жертв теракту 11 вересня 2001 року на місці будівель Всесвітнього торгового центру. Побували на Бродвеї, Уолл-стріт, набережній Манхеттену.

 

 

14 та 15 жовтня зіграли два благодійні матчі проти команд поліцейського та пожежного департаментів, під час яких тривав збір грошей. За словами Олександра Виноградова, вдалося зібрати понад 20 тисяч американських доларів. Які спортзаклади відремонтують за ці гроші, наразі невідомо. 
 


Як повідомляла УМ, понад один мільйон євро пожертвував мадридський клуб  «Реал» на допомогу для України