Ярослава Магучіх здобула історичне «золото» для України на Чемпіонаті Європи

00:22, 22.08.2022
Ярослава Магучіх здобула історичне «золото» для України на Чемпіонаті Європи

Ярослава Магучіх стала першою в історії України чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту. (Фото НОК України)

Українська стрибунка Ярослава Магучіх здобула історичне «золото» у стрибках у висоту на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022 у Мюнхені.

 

Спортсменка з Дніпра стала першою в історії України чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національний олімпійський комітет України в ніч на понеділок.

 

«Україна закриває мультиспортивний чемпіонат Європи у Мюнхені золотом Ярослави Магучіх у стрибках у висоту. Дебютну на ЧЄ нагороду легкоатлетці принесла висота 1.95 метри.

 

Зауважимо, що медаль Ярослави - перше в історії України золото у жіночих стрибках у висоту на континентальних першостях! Вітаємо та пишаємося», - йдеться у повідомленні НОК України.

 

 

Наразі у німецькому Мюнхені завершився останній фінал за участю України на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022.

 

У ньому українські легкоатлетки боролися за медалі у стрибках у висоту серед жінок, де збірну представляли одразу три спортсменки: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко.

 

Магучіх взяла 1.86 і 1.9 м та вирішила пропускати 1.93. Єдиною з п'яти учасниць, які залишалися в секторі для стрибків у висоту, планку 1.95 метра з першої спроби взяла Магучіх. Вона не взяла 1.97 м, проте завдяки успішним спробам на попередніх висотах усе одно забезпечила собі "золото".

 

Україна вперше за десять років і загалом лише вдруге в історії виборола медаль на дорослому чемпіонаті Європи в жіночих стрибках у висоту. До цього подібне вдавалося лише Олені Холоші, яка в 2012 році здобула "бронзу". Відтак, Магучіх – перша чемпіонка Європи в цій дисципліні в історії України.

 

Якщо враховувати всі види цьогорічного Мультиспортивного Євро, Магучіх принесла Україні п'яте "золото" та збільшила загальну кількість медалей до 22.

 

Як повідомляла «УМ», днями українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова здобули «золото» на мультиспортивному чемпіонаті Європи з веслування на байдарках та каное у двійці на дистанції 500 метрів.