Коментатор Сергій Лук'яненко в етері назвав Росію державою-агресором

13:43, 24.10.2021
Коментатор Сергій Лук'яненко в етері назвав Росію державою-агресором

Російський "Спартак" таки зазнав поразки від "Лестера" у тому матчі. (Фото: ФК Спартак)

Відомий український коментатор Сергій Лук’яненко у прямому етері назвав Росію країною-агресором та окупантом і побажав московському клубу «Спартак» поразки у матчі.

 

На цей факт мало хто звернув увагу кілька днів тому, перед початком трансляції футбольного матчу  «Спартак»- «Лестер» на MEGOGO.

 

Пізніше користувачі українських соцмереж схвально відреагували на позицію коментатора.

 

"Доброго всім вечора. Вітаю вас у Москві — столиці країни-агресора, країни-окупанта. Країни, яка анексувала у нашої улюбленої неньки півострів, яка почала війну на сході України", — сказав у етері коментатор.

 

Як повідомляє Україна Молода, Лук’яненко у своїй промові зауважив, що ця війна забрала, за підрахунками ООН, понад 13 000 життів.

 

За його словами, спорт не може прославляти Росію – країну, яка не може мирно жити зі своїми сусідами. Але як коментатор він намагатиметься неупереджено і нейтрально працювати на цьому поєдинку".

 

Згодом, Лук’яненко у своїй соціальній мережі Instagram написав, що війна триває вже більше семи років, всі розуміють чиї то були зелені чоловічки, чому на Сході продовжується війна.

 

Він розпочав матч з таких слів, щоб зняти тиск, а не заради хайпу чи легкої слави. Він здивований, як очевидні речі можуть сприйматися так, наче це таємниця, яку всі бояться сказати.

 

Інший відомий коментатор Роберто Моралес відреагував на позицію колеги Лук’яненка  у соцмережах наступним чином: «То Сергій ще був надто чемним. Існують країни-дегенерати, ось про одну з них і йшла мова».    

 

До слова, за результатами матчу команди зіграли 3 : 4 на користь Лестер Сіті.

 

Як повідомляла "УМ", голкіпер збірної України Андрій П'ятов став найбільш віковим гравцем в історії збірної України.