Міністр спорту Вадим Гутцайт обіцяє зміну головних тренерів після Олімпіади

11:27, 09.08.2021
Міністр спорту Вадим Гутцайт обіцяє зміну головних тренерів після Олімпіади

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт (Фото Міністерства молоді і спорту)

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вважає за необхідне змінити окремих головних тренерів у збірній після аналізу кожного виду спорту та результатів Олімпіади-2020.

 

За його словами, Олімпіаду у Токіо Україна завершила з 19 медалями, проте задля того, щоб українські спортсмени у 2024 році в Парижі показали кращі результати, потрібні зміни.

 

Як передає Україна молода, про це Гутцайт розповів виданню «Суспільне спорт».

 

При цьому, міністр назвав кількість медалей збірної на Олімпіаді-2020 успіхом, але  також звернув увагу й на те, що не всім українцям вдалося створити конкуренцію світовим лідерам.

 

Тому Гутцайт запевнив, що аналізуватиме кожен вид спорту окремо та обговорюватиме план розвитку й необхідних змін з представниками федерацій.

 

Водночас міністр стверджує, що держава надала максимальну підтримку спортсменам і свою частину роботи виконала: "До Олімпійських ігор міністерство зробило все те, що було потрібно".

 

Мовляв, усі федерації написали листи відомству, де вказали, чого потребують, а держава у свою чергу "виконала все" для спортсменів.

 

«Загалом 19 медалей – це великий успіх України. Ми складно розпочинали цю Олімпіаду. Ми бачили, який був тиск на наших спортсменів. Бачили, як наші українські гранди не отримували медалі. Ми в першій двадцятці за кількістю медалей: ми посіли 16-те місце. Я вважаю, що це успіх, і потрібно про це говорити і кричати», - переконаний міністр молоді і спорту.

 

І додав: «Я зараз буду дивитися на всі види спорту, які не отримали нагороди, які нічого не показали на Олімпійських іграх і в яких спортсмени були повністю не готові, щоб перемагати. У нас 23 спортсмени були поруч з медаллю й посіли 4-6-ті місця. Тобто є потенціал. Ми конкурентоспроможні в деяких видах, а в деяких – повний провал.

 

Сто відсотків будемо міняти головних тренерів, збиратись з федераціями, дивитися їхні плани на майбутнє. Тому що в 2024 році в Парижі нам потрібно, щоб не тільки перемагали одні види спорту, а й додалися ті, в кого є історія на Олімпійських іграх. Усі тренери повинні знати, що вони мають відповідати за виступ своїх спортсменів».

 

Також пан Гутцайт розповів, що міністерство розглядає перехід на клубну систему і вже розроблено відповідний законопроєкт: "Зараз будуть приватні й державні клуби. А ми вже будемо бачити, хто краще працює і що потрібно ще зробити".

 

Як повідомляла «УМ», Україна офіційно посіла 44 місце у медальному заліку серед 206 країн-учасниць Олімпіади-2020, й стала 16-тою за загальною кількістю здобутих нагород.

 

153 спортсмена, які вийшли на старт, вибороли 19 олімпійських медалей (1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових) для України.