Чемпіонат світу з пляжного футболу: збірна України відмовилася змагатися у Москві

00:03, 07.07.2021
Чемпіонат світу з пляжного футболу: збірна України відмовилася змагатися у Москві

Збірна України з пляжного футболу не поїде до Москви. (Фото УАФ)

Асоціація пляжного футболу України проконсультувалася з МЗС і Міністерством молоді і спорту після чого ухвалила рішення не відправляти збірну України з пляжного футболу на чемпіонат світу-2021, який пройде в Москві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують українські і російські ЗМІ у ніч на середу.

 

Зокрема, пресслужба Української асоціації футболу в коментарі LIGA.net повідомила:

 

«Прорахували всі ризики, пов'язані з такою поїздкою і вирішили не їхати».

 

Водночас, на сайті УАФ жодної інформації по це немає.

 

Першим про таке рішення українців повідомив Російський футбольний союз у соцмережах.

 

Зокрема, зазначається, що FIFA вже отримала офіційне повідомлення від Асоціації футболу України про рішення не брати участь в чемпіонаті світу FIFA з пляжного футболу в Росії 2021 року, який пройде в Москві з 19 по 29 серпня 2021 року.

 

Замість України на турнірі виступить Швейцарія, яка стала п'ятою командою за підсумками відбору.

 

Збірна України з пляжного футболу відмінно виступила у відборі ЧС-2021 у португальському Назаре. Наша команда посіла друге місце на турнірі й виборола одну із чотирьох перепусток до фінальної частини світової першості.

 

По ходу змагань українці у груповому раунді здолали Туреччину (7:5) та Казахстан (6:1) і поступилися Португалії (0:1). У чвертьфіналі синьо-жовті переграли Швейцарію (6:5), у півфіналі — Португалію (1:0) і лише у фіналі зазнали поразки від Іспанії (2:5).

 

Окрім України до фіналу чемпіонату пройшли команди Іспанії, Португалії та Білорусі. Втім, на чемпіонат до Москви поїдуть швейцарці, які програли українцям.

 

Ще тиждень тому головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко підбив підсумки виступу нашої команди у кваліфікаційному турнірі чемпіонату світу 2021 року і радів успіху підопічних. Про відмову від участі у фіналі в Москві тоді не йшлося.

 

«Головним завданням для нас було здобуття ліцензії на світову першість, і ми це виконали. Усе, що запланував тренерський штаб, зроблено, але, звичайно, хотілося виграти сам кваліфікаційний турнір. Окрім престижу, це дає велику кількість рейтингових балів до скарбнички збірної. Але навіть посівши друге місце, ми заробили 430 залікових очок, що дасть нам можливість значно піднятися в рейтингу Всесвітньої організації пляжного футболу (BSWW)», - цитує слова Костенка сайт Української асоціації футболу.

 

За його словами, українці «дуже задоволені тим, що вийшли до фінальної частини чемпіонату світу, адже зробити це далеко не просто». А усі 16 претендентів мріяли про це.

 

«Оскільки наше завдання виконане, то претензій до хлопців немає. Можливо, від декого з гравців очікували більш активної та агресивної гри. Щодо оборони, то тут узагалі питань немає. Усі билися, відпрацьовували позаду, на високому рівні була командна швидкість. В атаці ще є над чим працювати. Хлопці можуть додати, і наша збірна стане сильнішою», - каже головний тренер збірної України з пляжного футболу.