Що чекає на збірну України в плей-оф Євро-2020?

09:32, 24.06.2021
Що чекає на збірну України в плей-оф Євро-2020?

Підопічним Шевченка треба буде прикласти максимум зусиль

Збірна України з футболу все-таки змогла подолати груповий етап чемпіонату Європи-2020. Команда Андрія Шевченко вийшла в плей-оф з останнього доступного місця, 16-го (четверта команди з тих, що посіли треті місця).

 

Для України - це перший в історії вихід у плей-оф чемпіонатів Європи: у 2012 та 2016 роках збірна вилітала на стадії групового етапу. Україна також стала першою збірною в історії, яка пройшла в плей-оф з від’ємною різницею м’ячів, "-1" (4:5).

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Мінспорті.

 

Оскільки збірна України вийшла з групи з третього місця, суперник у першому раунді плей-оф команди Шевченка визначився лише після завершення групового етапу (коли стало відомо, які самі треті місця продовжують участь в турнірі). У підсумку, суперником України в 1/8 фіналу Євро-2020 буде збірна Швеції, переможець групи E.

 

Матч Швеція - Україна закриватиме програму 1/8 фіналу чемпіонату Європи, він відбудеться в шотландському Глазго у вівторок, 29 червня, о 22:00 за київським часом.

 

Тобто збірна України отримає вісім днів перерви між останнім матчем групового етапу (проти Австрії) та грою в першому раунді плей-оф. У Швеції - на два дні для відновлення та підготовки менше: останній тур скандинави зіграли в середу, 23 червня.

 

Що відомо про Швецію

переможець групи E, набрали 7 очок на груповому етапі: нічия з Іспанією (0:0), перемоги над Словаччиною (1:0) та Польщею (3:2)

вирвали перше місце в групі (і матч проти України) в додатковий час останнього туру: забили переможний гол Польщі

найкращий бомбардир - Еміль Форсберг (три м'ячі)

Раніше на офіційному рівні Україна та Швеція зустрічалися лише одного разу: на груповому етапі Євро-2012, тоді українці завдяки дублю Андрія Шевченка перемогли (2:1).

 

Сітка плей-оф України на Євро-2020

Збірна України потрапила до нижньої частини сітки матчів на вибування. Це означає, що до фіналу команда Андрія Шевченка ніяк не зустрінеться, наприклад, з Італією, Францією, Португалією чи Бельгією.

 

Якщо Україна зможе пройти Швецію, то в 1/4 фіналу зіграє з переможцем матчу між Англією та Німеччиною. А в півфіналі очікуватиме один з чотирьох суперників — Нідерланди, Чехія, Данія чи Вельс.