Збірна України гратиме на Євро-2020 у формі з гаслом «Героям слава»

19:03, 11.06.2021
Збірна України гратиме на Євро-2020 у формі з гаслом «Героям слава»

У Збірній України наголошують, що їхня форма була затверджена раніше. (Фото УАФ)

Гравці національної збірної України з футболу мають намір грати на Євро-2020 у патріотичній формі з гаслом «Героям слава», який написано на комірі футболки з внутрішньої сторони.

 

У Збірній України наголошують, що саме такий варіант раніше затвердив Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА), хоча потім і вимагав прибрати напис.

 

Як інформує Україна молода, про цезаявив прес-аташе Української асоціації футболу Олександр Гливінський на пресконференції у п’ятницю.

 

Зокрема, він нагадав, що форма з цим гаслом була затверджена УЄФА з усіма знаками, які є на ній. Він підкреслив, що на сьогодні президент УАФ Андрій Павелко знаходиться в Римі, де намагається домогтися дозволу грати в таких футболках.

 

«Ми маємо намір в ній грати. Наша форма затверджена», - додав пан Гливінський і попросив більше не піднімати питання про форму.

 

                  Головний тренер збірної Андрій Шевченко надихає гравців власним прикладом. 

 

ДОПОВНЕНО:  Пізніше голова УАФ Андрій Павелко повідомив, що українська збірна на Євро-2020 буде грати у раніше презентованій формі, яка викликала обурення в Росії, проте до неї додадуть ще один елемент, а гасло "Героям Слава!" розмістять за мапою, у центрі обрисів кордонів України.

 

Зокрема, у ході важких перемовин з УЕФА було вирішено, що на період проведення матчів турніру до раніше затвердженого дизайну форми, на внутрішній стороні футболок, буде додано ще один елемент. Це затверджена вранці Виконкомом УАФ велика емблема національних збірних з мапою України, Тризубом та ще одним написом "Слава Україні".

 

"Гасло "Героям Слава!" буде розміщене за мапою, у центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців. Такий унікальний дизайн форми матимуть виключно наші гравці на Євро-2020», - акцентував пан Павелко.

 

За його словами, на мільйонних тиражах вже виготовленої форми національної збірної України зберігаються гасла: "Слава Україні" і "Героям Слава!" та зображення карти України з її кордонами. Тож ніде у світі не буде заборонено продавати такі футболки, а тому будь-хто зможе придбати екіпіровку національної збірної України.

 

Вказується, що на всіх заходах Євро-2020 наша делегація матиме значки з великою емблемою національних збірних та гаслами "Слава Україні!", "Героям Слава!".

Як повідомляла «УМ», напередодні УЄФА зобов'язав українську сторону прибрати з форми на Євро-2020 гасло "Героям слава" після того, як в ньому побачили політичний контекст.

 

Відзначимо, до цього форма була схвалена, проте Російський футбольний союз наполіг на перегляді, після чого УЄФА прийняв скандальне рішення.

 

Після цього Виконком Української асоціації футболу (УАФ) затвердив офіційний футбольний статус гасел федерації «Слава Україні!» і «Героям слава!».
 

Чемпіонат Європи з футболу стартує 11 червня. А збірна України розпочне виступи на турнірі в Амстердамі 13 червня.

 

Так, Україна посіяна в групу C разом з Нідерландами, Австрією та Північною Македонією.

 

Відкриє турнір збірна матчем з Нідерландами в Амстердамі ввечері 13 червня. Далі вона повернеться в Бухарест, де розташовується її тренувальна база на час турніру, і зіграє в столиці Румунії матчі проти Північної Македонії 17 червня і Австрії 21 червня.