Японія не скасує Олімпіаду-2021 в Токіо

14:54, 16.11.2020
Японія не скасує Олімпіаду-2021 в Токіо

Олімпіаду-2021 у Токіо більше не переноситимуть і можуть дозволити присутність глядачів на трибунах.

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа та керівник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах домовились під час особистої зустрічі про те, що попри пандемію коронавірусу Олімпійські ігри в Токіо не буде знову перенесено і вони таки відбудуться влітку 2021 року.

 

Мало цього, організатори Олімпіади у Токіо навіть розглядають можливість пускати на змагання глядачів.

 

Як передає Україна молода, про це пише Kyodo News, а також світові ЗМІ в понеділок.

 

Це перша поїздка Томаса Баха до Японії після прийнятого в березні рішення про перенесення Олімпійських і Паралімпійських ігор через спалах коронавірусу.

 

Під час чотириденних перемовин Суґа та Бах домовились провести заходи у 2021 році за графіком: Олімпіада відбудеться 23 липня — 8 серпня, а Паралімпійські ігри — із 24 серпня по 5 вересня.

 

Японський прем'єр висловив упевненість, що ігри відбудуться наступного літа у столиці Японії як "доказ того, що людство перемогло вірус".

 

Після зустрічі з японським прем'єром глава МОК заявив, що впевнений, що глядачі зможуть спостерігати наживо за спортивними змаганнями. Він пообіцяв, що МОК активізує зусилля, щоб забезпечити вакцинацію спортсменів та тих, хто працюватиме на заході, «якщо до того часу вакцина буде доступною».

 

«На цій зустрічі ми цілком погодились у повній рішучості та впевненості провести Олімпійські ігри у Токіо-2020 та Паралімпійські ігри з великим успіхом влітку наступного року», ㅡсказав пан Бах.

 

Раніше мністр Японії з питань Олімпійських ігор Сейко Хашімото заявив, що змагання мають бути проведені в Токіо «за будь-яку ціну», хоча й не пояснив, як це планують зробити в умовах пандемії. Наразі над планом проведення заходів працює робоча група у складі організаторів Олімпіади-2021, фахівців у сфері охорони здоров’я та японських урядовців. Вона розглядає понад 200 пропозицій із убезпечення Ігор від спалаху коронавірусу.

 

Олімпійські ігри були єдиним масштабним спортивним заходом, який «тримався до останнього» і не поспішав оголошувати про скасування чи перенесення через пандемію коронавірусу.

 

Олімпіада у Токіо (Японія) мала відбутися з 24 липня до 9 серпня 2020 року, але її перенесли на 2021 рік через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 – попри всі приготування.

 

Згодом президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що Олімпійські ігри в Токіо можуть скасувати, якщо вони не відбудуться у 2021 році.

 

До речі, у 1940 році Олімпіада в Токіо вже була скасована через Другу світову війну.