«Барселона» поступилася «Баварії» з рахунком вісім два

09:54, 15.08.2020
«Барселона» поступилася  «Баварії» з рахунком вісім два

«Барселона» поступилася «Баварії» з рахунком вісім два

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів мюнхенська «Баварія» розтрощила каталонську «Барселону» із сенсаційним рахунком — 8:2. 

 

Таким чином "Баварія" стала першою командою в історії Ліги чемпіонів, яка забила вісім голів в одному матчі плей-офф. Крім того, мюнхенці повторили перемогу з найбільшою різницею м'ячів на чвертьфінальній стадії турніру ("Манчестер Юнайтед" - "Рома" - 7:1). 

 

А ще, "Баварія" стала першою командою, якій вдалося забити більше п'яти голів "Барселоні" в рамках Ліги чемпіонів в одному матчі.

 

Через коронавірус з чвертьфіналу Лігу чемпіонів дограють у форматі одного матчу на нейтральному полі, а не стандартно у двох поєдинках — дома та на виїзді.

У воротах каталонської команди, яка 5 разів вигравала Кубок чемпіонів, 26 разів була чемпіоном Іспанії та має у своєму складі одного з двох найкращих гравців світу (Ліонеля Мессі), розписалися: Томас Мюллер (двічі), Іван Перишич, Серж Гнабрі, Йозуа Кіміх, Роберт Левандовські та Філіпе Коутіньо (двічі). Іронічно, що Коутіньо належить саме «Барселоні», але каталонці віддали його в оренду в Мюнхен, бо були не задоволені рівнем гри

 

У півфіналі мюнхенська команда зустрінеться з переможцем пари «Манчестер Сіті» (Англія) — «Ліон» (Франція). В іншому півфіналі зіграють французький «Парі Сен-Жермен» та німецький «РБ Лейпциг».

 

Цікаво, що ні Ліонель Мессі, ні Кріштіану Роналду вперше за 14 років не зіграють у півфіналі Ліги чемпіонів.