Легкоатлетка Катерина Катющева померла від інсульту після ультрамарафону на Одещині

13:53, 15.06.2020
Легкоатлетка Катерина Катющева померла від інсульту після ультрамарафону на Одещині

Зниклу після марафону дівчину знайшли через 8 годин пошуків.

Учасниця спортивних змагань "Ультра-Трейл Куяльник" на Одещині Катерина Катющева, яку раніше знайшли після 8 годин пошуків, померла.

 

Як інформує УМ, про це повідомив речник Одеської облдержадміністрації Денис Соколов у Facebook.

 

"На жаль, 10 хвилин тому Катя пішла з життя. Інсульт. Лікарі обласної лікарні зробили все, що могли. Ви самі розумієте, що таке 8 годин без свідомості в пустелі при температурі під 40 градусів", - написав він.

 

Під час ультрамарафону "Ультра-Трейл Куяльник" на Одещині зникла учасниця Катерина Катющева.

 

Дівчину знайшли через 8 годин пошуків. 

 

Інформація про зникнення дівчини з’явилася ще в суботу, 13 червня, спершу забив на сполох інший учасник "Ультра-Трейл-Куяльника" Ігор Мишко. Спортсменка відстала від інших учасників забігу на другій годині змагання, і її вже ніхто не бачив.



Згодом про інцидент повідомили на сайті Нацполіції Одеської області.

 

Першими до пошуків Катерини Катющевої долучилися інші учасники спортивного заходу, однак безуспішно. Після цього на місце маратону прибули кінологи із собаками. Дівчину спільними зусиллями знайшли близко першої години ночі 14 червня - після восьми годин активних пошуків.

 

Учасниця змагання спершу зазнала теплового удару, а згодом, коли звечоріло, отримала переохолодження.

 

Пошуки ускладнювало те, що марафон відбувався в Куяльницькому лимані: вдень там було дуже спекотно, а вночі холодно. Крім того, ввечері пішов дощ, через що частину лиману почало підтоплювати.

 

Пізніше стало відомо, що Катющева померла від інсульту.

 

У марафоні Odessa Ultra-Trial Kuyalnik беруть участь понад 100 спортсменів з усієї України. 33-річна Катющева – уродженка Одеської області, бігла дистанцію близько 70 км.

 

На ділянці траси між фінішем і селом Іллінка, коли до закінчення шляху залишалося близько 20 км, жінка зникла і перестала виходити на зв'язок. Інші учасники марафону зазначали, що це складна ділянка, оскільки тут ускладнений повітрообмін, і водночас – дуже спекотно.

 

Катерині Катющевій було 33 роки. У колі спортсменів у неї було прізвисько "залізна леді". Народилася дівчина в селі Адамівка Білгород-Дністровського району Одеської області, пише 24 канал.

 

Катющева – майстер спорту з легкої атлетики, член збірної України по 24-годинному бігу з результатом 201 км, багаторазова учасниця ультрамарафон на 50-100 км, переможниця змагань "Залізна людина-2019" серед жінок та друга в абсолюті. У минулому році вона стала переможницею двох ультрамарафонів у Молдові і Києві.

 

Катющева стала першою в історії Одеси дівчиною, яка пробігла 100 км. Дистанцію вона подолала за 17 годин і 14 хвилин.

 

Також відомо, що спортсменка була засновником платформи з продажу книг в Instagram "Книги України". На сторінку підписалися 16 тисяч осіб.


У липні 2019 року Катерина Катющева перемогла на ультрамарафоні у Києві і здобула право на участь на чемпіонаті світу-2019. Тоді Катя стала єдиною дівчиною, яка вибігла з чотирьох годин, показавши результат 3 години 57 хвилин 42 секунди.