Росіянин Андрєй Прокунін очолив збірну України з біатлону

11:55, 04.05.2018
Росіянин Андрєй Прокунін очолив збірну України з біатлону

Російський тренер Андрєй Прокунін має власні амбіції в Україні.

Жіночу збірну України з біатлону очолив російський тренер Андрєй Прокунін. Таким є  рішення засідання спеціально створеної комісії Федерації біатлону України.

 

Про це повідомляє "Український біатлон" у п’ятницю.

 

Попередні два сезони 40-річний Прокунін провів в якості старшого тренера чоловічої і жіночої збірних Південної Кореї, готуючи команду до домашньої Олімпіади.

 

Разом з тренером українську команду поповнять два фахівці, покликані посилити сервіс-групу збірної.

 

До тренерського штабу жіночої збірної також увійшли колишній старший тренер збірної України з лижних перегонів Валерій Лесніков і досвідчений білоруський наставник Володимир Махлаєв.

 

Також продовжить працювати з командою Григорій Шамрай.

 

Президент ФБУ Володимир Бринзак назвав Прокуніна "амбітним" тренером.

 

"На засіданні комісії ми заслуховували програми кандидатів, їх бачення і перші кроки по роботі з командою. Дуже багато питань ставили Василь Павлович Карленко і Віктор Петрович Корж. І після обговорення було прийнято рішення затвердити в якості старшого тренера Андрєя Прокуніна", – сказав пан Бринзак.

 

Зараз багато команд зазнають проблем з призначенням тренерів, ті ж збірні Норвегії і Чехії досі перебувають в підвішеному стані. Ми вирішили довірити команду молодому амбітному фахівцеві зі свіжим тренерським поглядом, готовому повністю віддаватися роботі", – пояснив він.

 

Сам Андрій Прокунін, зокрема, зазначив, що склад жіночої збірної з біатлону може зменшитись - хтось перейде до юніорської збірної, а для визначення ретельного плану підготовки потрібно два-три місяці.

 

«Робота зі збірною України - це певний професійний виклик для мене. Це цікаво, і в той же час хвилююче, відповідальність при цьому колосальна, хочеться на фініші показати максимальний результат», - каже тренер.

 

За його словами, на засіданні була присутня Олена Підгрушна: «Вона заявила, що продовжить тренуватися, проявила зацікавленість і підтримала мене, за що їй величезне спасибі. Інших дівчаток не було, і на мене чекає в цьому плані велика і важка робота. Зрозуміло, для комунікації потрібен час: дівчата познайомляться зі мною, я - з ними. Зробимо висновки і визначимося, як рухатися далі. Можливо, це буде трохи менш численний склад - когось відправимо в юніорську збірну. Може бути, буде якесь розділення всередині команди. Але все це - робочі моменти, які ми колегіально вирішимо з іншими наставниками».

 

Зазначимо, що у минулому сезоні жіночу збірну України очолював Урош Вєлєпец, котрий пішов працювати зі збірною Словенії.