У Ріо-де-Жанейро офіційно закрили Олімпіаду-2016 (фото)

07:27, 22.08.2016
У Ріо-де-Жанейро офіційно закрили Олімпіаду-2016 (фото)

Офіційна церемонія закриття XXXI Літніх Олімпійських ігор пройшла у Ріо-де-Жанейро на стадіоні Маракана в ніч на 22 серпня. Наприкінці церемонії було урочисто погашено олімпійський вогонь. Після цього на стадіоні почався карнавал.

 

Попри дощову погоду, церемонія стала справді святковим завершальним акордом Олімпіади у Ріо, яка тривала два тижні.

 

«Це були чудові Олімпійські ігри у чудовому місті і залишають по собі неймовірний слід в історії. Тому що історія знала Ріо-де-Жанейро до Олімпіади, але тепер вона буде знати це місто ще краще після Олімпіади. Диво сталося!», - підсумував зі сцени президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

 

 

Участь в Іграх узяли 1303 атлетів, які здобули 306 золотих медалей і встановили 27 світових рекордів. За перемогами олімпійців спостерігали сотні тисяч глядачів.

 

Перша частина церемонії закриття називалася «Олімпійські крила» і була присвячена красі та розмаїттю міста, яке приймало ці ігри.

 

Після цього відбулася хода атлетів. Частина олімпійців вже залишили Ріо, але ті, хто все ще у перебував у Ріо, вийшли попрощатися із публікою.

 

 

Лідерами турнірної таблиці стали атлети із США, які повезуть додому 121 медаль. За ними - британці із 67 відзнаками. У китайців, які опинилися на третьому місці, загалом більше медалей - 70, втім у них на одне «золото» менше, ніж у команди Великої Британії.

 

У першій п'ятірці Росія - 42 медалі, а також Німеччина - 42 медалі.

 

Зі спортсменів особливо відзначився ямайський спринтер Усейн Болт, який завоював у Ріо три «золота», маючи таким чином вже дев'ять золотих олімпійських медалей.

 

Американський плавець Майкл Фелпс пішов ще далі і виграв олімпійське золото у 23-й раз. Ігри у Ріо можуть виявитися останньою Олімпіадою у його спортивній кар'єрі.

 

Наймолодшою золотою медалісткою Ріо стала китайська спортсменка Жень Цянь, яка перемогла у стрибках з десятиметрової платформи у віці 15 років і 180 днів.

Вона ще матиме нагоду продемонструвати всі свої таланти на наступних іграх, які прийматиме Токіо.

 

 

Крім того, до церемонії увійшла урочиста передача олімпійського прапора з рук мера Ріо-де-Жанейро в руки мера Токіо, де пройдуть Ігри-2020.

 

Наприкінці церемонії закриття на глядачів очікував несподіваний сюрприз - японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе з'явився на арені у костюмі персонажа комп'ютерних ігор та фільмів Супер Маріо

 

 

«Після 16 олімпійських днів в Ріо я оголошую Ігри закритими. Закликаю молодь по всьому світу зустрічати Олімпіаду в Токіо-2020! Ріо, до побачення!», - заявив президент МОК Томас Бах.