Андрій Шевченко став новим головним тренером збірної

17:19, 15.07.2016
Андрій Шевченко став новим головним тренером збірної

Андрія Шевченка призначили новим головним тренером Національної збірної України замість Михайла Фоменка.   


Виконком Федерації футболу України  одноголосно підтримав кандидатуру 39-річного екс-футболіста, повідомляє сайт Champion.
 
Під час вступної промови Щевченко зазначив, що йому пощастило працювати з великими тренерами: Лобановським, Ліппі, Анчелотті. «У кожного з них я перейняв деякі тренерські погляди, доповнив їх своїм баченням, яке сформувалося за роки моїх виступів на вищому рівні як в Україні, так і за кордоном», - розповів Андрій. 

Роботу команди Шевченко обіцяє побудувати на чотирьох принципах: божевільна дисципліна, сувора організація, максимальна самовіддача та позамежна мотивація. 
 
Своїм головним завданням на посту тренера збірної Шевченко назвав, передусім, повернення довіри вболівальників не лише результатом, але й грою команди.
 
«Через професійний підхід, через максимальну самовіддачу ми будемо рухатися до наших цілей, першочерговою з яких є  вихід до фінальної частини чемпіонату світу», - розкрив деякі план новий тренер. 

Асистентами Шевченка в національній команді будуть екс-тренери Мілана Мауро Тасотті і Андреа Малдер, а також колишній асистент Сергія Реброва в Динамо - іспанець Рауль Ріанчо.

«Я розумію складності, з якими мені доведеться зіткнутися. Я розумію, що зараз у нашій збірній буде зміна поколінь. Але якби я не бачив потенціал в нинішній команді, я б не прийшов сьогодні до вас», - обнадіяв вболівальників Шевченко. 

Контракт із ним буде підписано за схемою «2+2» - на два роки із можливістю пролонгації угоди на такий самий термін.

На цій посаді Шевченко змінив Михайла Фоменка, в тренерському штабі якого він працював останні кілька місяців.

Як писала «УМ», на другому поспіль чемпіонаті Європи  наші збірники не змогли подолати бар’єр групового етапу.  

Після фіаско тодішній головний тренер Михайло Фоменко подав у відставку. «Який сенс продовжувати співпрацю, якщо завдання, яке було поставлено перед нами, ми не виконали? Я беру відповідальність за відсутність результату на себе і подаю у відставку», — відзначив тренер.
 
Першим у переліку наступників Фоменка ЗМІ називали саме  його помічника на Євро-2016 — Андрія Шевченка. Отже, тепер національна збірна ризикує перетворитися на поле для  для кар’єрного становлення молодого тренера-початківця — нехай і з неймовірно яскравим футбольним минулим.