Черкаські медики мають підтримку від Ілона Маска

13:01, 07.04.2022

На знімку директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун дякує Ілону Маску за таку необхідну українцям підтримку

Відтепер у Черкаському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є станція #Starlink від засновника компанії «SpaceX» Ілона Маска. 


Як інформує Україна молода, про це повідомила Ірина Назарок з Черкаської обласної екстренки.


«А це означає стабільне з’єднання для диспетчерів та медиків, які продовжують цілодобово працювати і надавати допомогу жителям черкаського регіону», – розповідає пані Ірина.


І додає, ця технологія дозволяє використовувати широкосмуговий інтернет в роботі закладу навіть за відсутності інших видів зв’язку, що дуже важливо для стабільності роботи нашої служби в умовах війни.


« Як це працює? Станція Starlink розгортається, встановлюється зв’язок із супутниками. Далі відбувається підключення локальних пристроїв до станції Starlink в режимі 24/7», – пояснює Ірина Назарок.


Вона впевнена, що ця технологія ще себе покаже в повній мірі в мирні часи і буде служити людям та допомагати швидшому відновленню нашої країни. 


«А зараз, поки триває війна, ми надзвичайно вдячні Ілону Маску за таку своєчасну і потрібну Україні допомогу», – говорить пані Ірина.


Тож, підсумовує вона, попри важкі випробування війною, Україна має неймовірну підтримку, отримує доступ до передових розробок світу і перемога буде за нами.


Як повідомляла УМ, у Черкасах Перша міська гімназія розірвала 10-річну дружбу з корпорацією Nestle, оскільки та виявилася однією з небагатьох виробничих корпорацій, яка відмовилась підтримати світ санкціями проти Росії після того, як та роз’язала війну проти України.