Київська митниця уже 90 днів тримає на складі ліки для онкохворих дітей

12:25, 13.09.2016

Уже 90 днів ліки для онкохворих дітей, закуплені Міністерством охорони здоров’я через Королівську агенцію Великобританії Crown Agents, що постачаються ТОВ «Людмила фарм», знаходяться на складі тимчасового зберігання у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби.

 

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

 

Доставка зазначених ліків онкохворим дітям затримується через відмову ТОВ «Людмила фарм» здійснити усі необхідні митні процедури.

 

Міністерство охорони здоров’я України неодноразово зверталося до усіх сторін зазначеного процесу з вимогою вирішити ситуацію, що склалася з поставкою ліків, проводило наради із залученням спеціалістів Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та народних депутатів України і показувало варіанти вирішення у рамках чинного законодавства.

 

Станом на 12 вересня 2016 року ТОВ «Людмила фарм» ввезло три партії лікарських засобів на загальну суму 4 434 165, 71 дол, які розміщені на тимчасове зберігання на склад у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби.

 

З оглядом на те, що зазначені лікарські засоби до цього часу не оформлені у митному відношенні, вони не можуть бути поставлені в державні лікарні.