Повінь на Буковині та Прикарпатті: підтоплені дороги, будинки, сільгоспугіддя, відео

11:29, 23.06.2020

Буковину і Прикарпаття затопило через велику кількість опадів. Після сильної зливи піднявся рівень води в річках, розмило дороги й частково зруйнувалася дамба.

 

Як інформує УМ, фото і відео наслідків негоди опублікували користувачі соціальної мережі Facebook.

 

"Тим часом на Прикарпатті та Буковині – біда. Колишній струмок = стихійна річка. Висока вода зносить усе, що їй трапляється на шляху", – написала Наталка Макогон.

 

Дівчина зазначила, що місцями потік води могли утримати ліси, яких давно немає.

 

На записі видно, що в результаті зливи на дорогах утворилися справжні річки. Через сильний потік води місцеві жителі не можуть самостійно безпечно пересуватися.

 

Через повені в Івано-Франківській і Чернівецькій областях оголошено другий рівень безпеки, введено надзвичайні заходи безпеки. 

 

"В Івано-Франківській області через різке погіршення погодних умов та сильних дощів почалися паводки. Оголошено другий - помаранчевий рівень небезпеки. В гірських річках піднімається рівень води до 2 метрів", - йдеться в повідомленні ДСНС Івано-Франківськлої області

 

Через підтоплення постраждали населені пункти у п'яти районах.

 

Там працюють рятувальники і поліцейські, які проводять повітряний і наземний моніторинг місцевості, евакуюють людей з аварійних будинків, доставляють їжу і воду.

 

В постраждалі райони направлено вертоліт ДСНС Н225 Super Puma, який доставив їжу і додаткові сили. Працює оперативний штаб.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів робочу нараду, на якій були скоординовані всі сили і засоби МВС для боротьби зі стихією в регіоні.

 

«В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські і рятувальники заходять у кожен будинок і перевіряють, чи не залишилися там в небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності», - зазначив Аваков.

 

За його словами, організована цілодобова робота штабу.


Поліцейські охороняють житла громадян, щоб уникнути мародерства.

 

Організовані об'їзні шляхи аварійних учасників дорожнього руху.

 

За словами Авакова, сьогодні вранці в регіон прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців.

 

У Чернівецькій області внаслідок сильних дощів піднявся рівень води в річках Прут, Черемош і Брусниця.

 

Також розмиті автодороги мости та підтоплені в 7 населених пунктах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів. У селі Банилів Вижницького району частково зруйнована дамба.

 

Місцевих жителів правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони.

До ліквідації наслідків негоди залучено 10 одиниць техніки та 55 співробітників ДСНС, а також 12 поліцейських.