В Одесі колоритно відзначили день святого Патрика (відео)

14:12, 17.03.2019

В Одесі вже десятий рік поспіль відзначають День святого Патрика. Щороку охочих долучитися до ірландської культури дедалі більшає.

 

Як повідомляє 5 канал, прихильники ірландської культури зібралися біля пам'ятника Дюку.

 

Вони відзначають День Святого Патрика цілими родинами. Молодшого сина один з учасників святкувань Віктор Шалашенко назвав на честь покровителя Ірландії.

 

"Ми підготувалися ґрунтовно, адже вже три роки святкуємо. Зазвичай ходимо всією сім'єю в ліс та шукаємо скарби, які лепрекони ховають для діток. Минулого року дізналися, що відбувається такий парад. Цьогоріч підготувалися – придбали костюми заздалегідь. Патрик це свято дуже любить", – каже учасник свята Віктор Шалашенко.

 

 

 

Головні атрибути свята – символи Ірландії. Це трилисник, прапор та одяг національних кольорів – зелений, білий та помаранчевий. Більшість з учасників – у костюмах персонажів тамтешнього фольклору.

 

"Сьогодні я – лепрекон. Це один із символів Ірландії загалом і Дня святого Патрика. Спершу це був язичницький обряд, що символізував початок весни, відродження, перехід до нового життя. Коли прийшло християнство та католицизм, свято переробили – це став День покровителя Ірландії", – розповідає учасник дійства Дмитро Чупренко.

 

На площі організатори свята запрошують охочих долучитися до танцювального флешмобу. Вже за хвилину з динаміків лунають ірландські мотиви. Організатор флешмобу Анастасія Шеховцова запевняє: аби вивчити рухи – потрібно хвилин 10-15. Це під силу будь-якій людині, навіть незнайомій з танцями. Тож долучитися до флешмобу міг кожен.

 

 

Це свято в Одесі відзначають уже десятий рік поспіль. Охочих долучитися до ірландської культури стає дедалі більше, адже в одеситів та ірландців багато спільного, кажуть організатори.

 

"Ірландці та українці, одесити зокрема, та й вся Україна – дуже схожі. Вони доброзичливі, з гарним почуттям гумору, і населення чуйне, веселе", – каже організатор Сергій Пархісенко.