Секрети приготування кави від міжнародного експерта (відео)

08:22, 12.03.2019

Як правильно приготувати каву в джезві? Традиційно, вважається, що її треба тричі закип’ятити. Так готують каву по-турецьки. Але це зовсім не правильно, каже кавовий експерт Вадим Грановський.

Він понад 15 років займався кавою за кордоном, став чемпіоном Великої Британії із приготування кави у джезві. Та останні кілька років повернувся до України та відкрив власну мережу кав'ярень у Києві.

Секрети приготування напою Грановський відкрив в інтерв’ю медіаплатформі IDEALIST.media.

“Якщо хочете зберегти смак кави - в жодному разі не можна доводити каву до кипіння”, - радить Грановський. І пояснює.

Коли вариш каву, перед тобою стоїть задача спіймати в чашку аромат перемелених зерен.

“А якщо кава закипить, всі ці масла буквально згорять. І смак кави зіпсується”, - розказав Грановський.



І це не єдиний стереотип про каву, який дуже далекий від істини.

Дивіться у повному інтерв’ю, чому еспресо далеко не найміцніший кавовий напій; скільки чашок кави можна пити на день, щоб не нашкодити здоров’ю. Та чому українська кава може смакувати навіть краще, ніж відомі італійські марки.